Ľahké letné recepty z tofu

0
Tofu je kondenzované sójové mlieko lisované do blokov rôznej tuhosti. Je to nutrične bohaté jedlo, ktoré má vysoký obsah bielkovín a obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny.

Nielen v horúcich letných dňoch privítame v jedálnom lístku niečo ľahšie. Máme pre vás pár skvelých tipov. Z tofu, vďaka jeho neutrálnej chuti, pripravíte chutné slané jedlá i sladké dezerty. Recepty z tofu.

Tofu je kondenzované sójové mlieko lisované do blokov rôznej tuhosti. Je to nutrične bohaté jedlo, ktoré má vysoký obsah bielkovín a obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny.

Pochádza z Číny, kde sa začalo vyrábať už pred 2000 rokmi. V 7. storočí sa jeho znalosť rozšírila aj do Japonska. Obidve krajiny, rovnako aj Vietnam, Kórea a Thajsko, ho dodnes považujú za tradičné jedlo.

V španielskom slovníku sa slovo tofu prvýkrát objavilo v roku 1603. Západné krajiny ho prakticky nepoznali až do polovice 20. storočia, ale s rastúcim záujmom o vegetariánstvo a zdravú stravu sa aj tu začalo masívne rozširovať.

Tofu je kondenzované sójové mlieko lisované do blokov rôznej tuhosti. Je to nutrične bohaté jedlo, ktoré má vysoký obsah bielkovín a obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny.

Letný šalát s tofu (2 porcie)

Suroviny:
320 g údeného tofu
balenie čerstvej rukoly
hrste jahôd – 2
broskyne – 2
soľ
4 ČL citrónovej šťavy
olivový olej
Čítajte tiež: Využite leto na zmenu vášho životného štýlu

Postup:
1. Rozohrejeme si gril, grilovaciu panvicu alebo toastovač, podľa toho, čo máme k dispozícii. Broskyňu nakrájame na plátky, tofu prekrojíme na polovice.
2. Na rozohriaty gril, grilovaciu panvicu alebo toastovač položíme plátky broskyne, tofu a grilujeme.
3. Medzitým rukolu opláchneme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať a dáme do hlbokej misky.
4. Umyté jahody nakrájame a pridáme k rukole. Šalát ochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou a soľou podľa chuti.
5. Keď grilované broskyne zmäknú a tofu získa hnedú kôrku, vyberieme ich z grilu a servírujeme na šaláte.

Foto: http://www.canva.com

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach:

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.