Foie gras créme brulé

0
Cremé brulé na veľkonočný spôsob.
Cremé brulé na veľkonočný spôsob.

Nátierka z husacej/kačacej pečene ala creme brulé. Muž v kuchyni, foodbloger Juraj pripravil v spolupráci s Karpatským KB špeciálnu  francúzsku variáciu veľkonočnej kuchyne.

Seriál receptov s Karpatským KB  v pánskom podaní  je dôkazom toho, že poctivé menu, varenie ale aj pečenie si môžu vziať na starosť aj páni.

Na zaujímavom spojení chutí si však rozhodne pochutí celá rodina. Tak vyskúšajte netradičné varenie a pečenie aj vy!

Nátierka z husacej/kačacej pečene ala creme brulé.
Nátierka z husacej/kačacej pečene ala creme brulé.


Suroviny:

  • 130g  Foie gras nakrájanej na kocky (husacia alebo kačacia pečeň)
  • 200ml smotana na šľahanie
  • 3x žĺtok
  • 2PL Karpatské KB
  • soľ, korenie
  • cukor na posypanie 
  • chrumkavá cibuľka/pažítka, mikrobylinky na ozdobenie

Postup:

Foie gras – čiže husaciu pečienku nakrájanú na kocky prelejeme zohriatou smotanou a spolu so žĺtkami a Karpatským KB rozmixujeme ručným mixérom. Dochutíme soľou a korením.

Nalejeme do 200ml zapekacích misiek, dáme piecť v plechu s vodou tak, aby zapekacie misky boli z 2/3 ponorené vo vode, pečieme cca 45 min pri teplote 130 stupňov.

Ideálne mať teplomer a priebežne kontrolovať teplotu  pokrmu v miske, cielime v miske na teplotu 82 stupňov.

Po dopečení necháme vychladnúť, posypeme cukrom a flambovaciou pištoľou cukor skaramelizujeme.

Podávame s bagetou, výborne sa na posypanie hodí chrumkavá cibuľka, či pažítka.

Dobrú chuť Vám praje Karpatské KB

Nátierka z husacej/kačacej pečene ala creme brulé. Muž v kuchyni, foodbloger Juraj pripravil v spolupráci s Karpatským KB špeciálnu  francúzsku variáciu veľkonočnej kuchyne.
Nátierka z husacej/kačacej pečene ala creme brulé. Muž v kuchyni, foodbloger Juraj pripravil v spolupráci s Karpatským KB špeciálnu  francúzsku variáciu veľkonočnej kuchyne.


Foto a recepty v spolupráci s Karpatským KB vytvoril Juraj Praženka

Inšpirujte sa, viac ako 60 rôznych inšpiratívnych receptov nájdete nawww.karpatskebrandy.sk

TIP: Tri varianty chutí pre vaše recepty

Tradiční kuchári, ale aj moderní a kreatívni fanúšikovia varenia mimoriadne ocenia pri príprave receptov kvalitu troch verzií Karpatského KB.

Klasické Karpatské KB je tradičný slovenský produkt, ktorý poznajú už viaceré generácie. Súčasťou nápoja je kvalitný vínny destilát aj slovenský med. Má plnú vyváženú chuť a jemnú vôňu s nádychom vanilky a sušeného ovocia.

Vyskúšať môžete aj variácie Karpatské KB Hruška a Karpatské KB Škorica Klinček. Môžete si ich vychutnať aj samostatne, ku šálke kávy, v miešaných nápojoch, či už studených alebo horúcich. 

Klasické Karpatské KB, ale aj variácie Hruška či Škorica-Klinček nájdete aj na e-shope: www.najnapoje.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.