Hríby sterilizované – recept

0

Jeseň je čas hríbov. My ich vyprážame, pripravujeme s vajíčkom, milujeme ich tiež v omáčke, hubová polievka je tiež skvelá a mám veľmi rada hríbový guláš….receptov na hríby je veľa, len keď je ich naozaj veľa na lúkach aj v lesoch, ešte nám zostanú na sušenie a sterilizovanie. A práve na sterilizovanie vám teraz prinášam recept.

Potrebujeme:
Rôzne hríby 1 kg
Cibuľa voľná 5 kusov
Cibuľa červená alebo šalotka 3 kusy
Mrkva 5 kusov
Nakladač Deko
Soľ
Ocot
Bobkový list

Postup:
1. Hríby najprv očistíme, väčšie prekrojíme. Medzitým si dáme variť vodu so soľou a keď zovrie, vložíme do nich hríby a necháme 5 minút povrieť.

2. Takto predvarené hríby prelejeme čistou vodou a necháme stiecť z vody.

3. Medzitým si nakrájame mrkvu na kolieska, cibuľu aj šalotku na polovičké kolieska.

4. Do hrnca dáme 1,75 litra vody, 0,5 litra octu, 120 gramov cukru a obsah vrecúška Deko steril. Povaríme 5 minút a ochladíme.

5. Do pohárov dávame na striedačku zeleninu a hríby a pridáme bobkový list.

6. Poháre zalejeme pripraveným nálevom z Deka. Poháre zaviečkujeme a necháme sterilizovať približne 20 minút. Následne poháre otočíme hore dnom, prekryjeme dekou a necháme vychladnúť.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.