Hruškovo makový bábovkový závin

0

Vláčna bábovka pre milovníkov hrušiek a maku k príjemnej kávičke.

Náročnosť: jednoduchá príprava  
Čas prípravy: asi 35 minút
Celkový čas prípravy: asi 95 minút
Vystačí na: asi 12 porcií

Potrebujeme:
Na náplň:
Hruškový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 460 g)
250 gramov hotovej makovej náplne
75 gramov lúpaných slnečnicových jadierok
1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
1 kávovej lyžičky Arómy mandľovej Dr. Oetker
3 polievkové lyžice tekutého medu
2 zarovnané polievkové lyžice ovsených vločiek
100 ml šťavy z kompótu podľa potreby

Na cesto:
500 gramov hladkej múky
½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnané kávové lyžičky cukru
1 zarovnaná kávovú lyžičku soli
250 gramov polotučného tvarohu
160 ml oleja
160 ml mlieka

Na ozdobenie:
práškový cukor

Okrem toho potrebujeme:
formu na bábovku (Ø 23 cm)

Postup:
1. Na prípravu náplne necháme kompót na sitku dôkladne odkvapkať a šťavu zachytíme. V mise zmiešame makovú náplň s jadierkami, vanilínovým cukrom, arómou, medom, vločkami a šťavou z kompótu (tekutinu prispôsobíme podľa návodu na obale kúpenej makovej náplne). Nakoniec vmiešame odkvapkané a nadrobno nakrájané hrušky.  

2. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a soľou. Pridáme tvaroh, olej a mlieko a ručne vypracujeme na hladké cesto. 

3. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi
30 × 40 cm. Náplň rovnomerne rozotrieme na plát a necháme asi 2 cm voľné okraje.

4. Plát zavinieme z kratšej strany a vložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy spojom nahor. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 ℃
Plynová rúra: stupeň 2
Čas pečenia: asi 60 minút

4. Bábovku necháme vychladnúť a potom ju opatrne vyklopíme. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.
Čítajte tiež: Makový závin – lepší ste nejedli!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.