Pokračujeme s receptami na vianočný stôl. Tentokrát je to jednoduchá nebeská vianočná torta.
Ľahká príprava
Doba prípravy: asi 40 minút
Doba pečenia: asi 30 minút
Vystačí na: asi 12 porcií
Nebeská vianočná torta: Potrebujeme
Na cesto:
3 bielky
50 g cukru
110 g zmäknutého masla alebo margarínu
150 g cukru
1 KL Arómy vanilkovej
3 žĺtky
180 g hladkej múky
2 zarovnané KL kypriaceho prášku do pečiva
štipka soli
120 ml mlieka
Na náplň:
1 balenie krémovej náplne čokoládovej
200 ml studeného mlieka
2 zarovnané PL práškového cukru
125 g zmäknutého masla
Na ozdobenie:
2 balíčky fondánu
modrá farba gélová potravinárska
Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
tortovú formu (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
formičky na vykrajovanie v tvare hviezdičiek
Nebeská vianočná torta: Postup
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s 50 g cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Maslo alebo margarín so 150 g cukru a arómou vyšľaháme dohladka.
Pridáme žĺtky, múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou, mlieko a na strednom stupni vyšľaháme dohladka.
Nakoniec zľahka ručne vmiešame tuhý sneh. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 30 minút
Korpus necháme vo forme vychladnúť.
Náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Korpus 2x pozdĺžne prekrojíme, zlepíme náplňou a slabou vrstvou náplne potrieme vrchnú časť a strany torty.
Tortu odložíme asi na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.
Na ozdobenie na pracovnej ploche poprášenej práškovým cukrom vyvaľkáme pomocou váľka jeden fondán a tortu ním potiahneme.
Druhý fondán zafarbíme modrou farbou. Na pracovnej ploche poprášenej práškovým cukrom rozvaľkáme pomocou váľka plát s hrúbkou asi 3 mm.
Formičkami vykrajujeme hviezdičky a tortu nimi ozdobíme. Tortu ľubovoľne prikrášlime zdobením.
TIP: Torta chutí lepšie, ak ju necháme v chladničke odležať do druhého dňa.
Čítajte tiež: Orechové sušienky s cukrovou polevou – Recept bez laktózy
http://samanskesviecky.sk
- Recept: Jednoduché vodové žemle aj pre začiatočníkovTieto jednoduché vodové žemle sú ideálnou voľbou, ak si chcete dopriať chutné a voňavé pečivo bez zbytočného zhonu. S minimom surovín a jednoduchým postupom ich zvládne pripraviť aj začiatočník.
- Hrajú nebezpečnú hru, ale stojí to za to riziko. Nová Elle KennedyIdeálne čítanie pre dámy, ktoré chcú absolútne vypnúť, zažiť intenzívne emócie, chichotať sa pri niektorých scénach a najmä, ktoré majú čas.
- Ako odpustiť a pustiť minulosť? Tajomstvo vnútorného pokojaNaučte sa, ako odpustiť a pustiť minulosť. Objavte silu afirmácií na uzdravenie duše a získajte pokoj vo svojom živote.
- Duša zvierat: Ako im lepšie porozumieť?Zvieratá sú neoddeliteľnou súčasťou našich životov. Niektorí z nás ich máme ako miláčikov, iní ich obdivujú vo voľnej prírode.
- 5 zimných zlozvykov, ktoré z nás vysávajú energiuŤaživá únava, nechuť k akejkoľvek aktivite či neschopnosť naštartovať mozog? Možno vám to niečo pripomína. Jeseň a zima sú obdobím útlmu a prípravou prírody na zimný spánok. Zlozvyky. Nedostatok slnečného svitu, chladné a často daždivé dni pôsobia po príjemnom babom lete na väčšinu z nás trochu neradostne. Nezvádzajme však všetko len na vonkajšie počasie a zameťme… Čítať viac: 5 zimných zlozvykov, ktoré z nás vysávajú energiu