
Pokračujeme s receptami na vianočný stôl. Tentokrát je to jednoduchá nebeská vianočná torta.
Ľahká príprava
Doba prípravy: asi 40 minút
Doba pečenia: asi 30 minút
Vystačí na: asi 12 porcií
Nebeská vianočná torta: Potrebujeme
Na cesto:
3 bielky
50 g cukru
110 g zmäknutého masla alebo margarínu
150 g cukru
1 KL Arómy vanilkovej
3 žĺtky
180 g hladkej múky
2 zarovnané KL kypriaceho prášku do pečiva
štipka soli
120 ml mlieka
Na náplň:
1 balenie krémovej náplne čokoládovej
200 ml studeného mlieka
2 zarovnané PL práškového cukru
125 g zmäknutého masla
Na ozdobenie:
2 balíčky fondánu
modrá farba gélová potravinárska
Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
tortovú formu (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
formičky na vykrajovanie v tvare hviezdičiek

Nebeská vianočná torta: Postup
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s 50 g cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Maslo alebo margarín so 150 g cukru a arómou vyšľaháme dohladka.
Pridáme žĺtky, múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou, mlieko a na strednom stupni vyšľaháme dohladka.
Nakoniec zľahka ručne vmiešame tuhý sneh. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 30 minút
Korpus necháme vo forme vychladnúť.
Náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Korpus 2x pozdĺžne prekrojíme, zlepíme náplňou a slabou vrstvou náplne potrieme vrchnú časť a strany torty.
Tortu odložíme asi na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.
Na ozdobenie na pracovnej ploche poprášenej práškovým cukrom vyvaľkáme pomocou váľka jeden fondán a tortu ním potiahneme.
Druhý fondán zafarbíme modrou farbou. Na pracovnej ploche poprášenej práškovým cukrom rozvaľkáme pomocou váľka plát s hrúbkou asi 3 mm.
Formičkami vykrajujeme hviezdičky a tortu nimi ozdobíme. Tortu ľubovoľne prikrášlime zdobením.
TIP: Torta chutí lepšie, ak ju necháme v chladničke odležať do druhého dňa.
Čítajte tiež: Orechové sušienky s cukrovou polevou – Recept bez laktózy
http://samanskesviecky.sk
- Mäkké špaldové medovníky: Zdravšia verzia klasiky, ktorá rozvonia celý domŠpaldové medovníky sú jemnejšou a zdravšou alternatívou tradičných Vianoc. Vďaka špaldovej múke, kvalitnému medu a voňavej zmesi korenín sú mäkké hneď po upečení a pritom si zachovávajú autentickú chuť, ktorú milujeme.
- Mocha Mousse: Farba Vianoc 2025, ktorá spája eleganciu, teplo a prirodzenosťTohtoročné Vianoce budú v odtieňoch Mocha Mousse – jemnej, zamatovej hnedej, ktorá kombinuje eleganciu, útulnosť a moderný minimalizmus. Je to farba, ktorá pristane zimnej móde aj vianočnému interiéru a vytvára harmonickú, hrejivú atmosféru. Mocha Mousse – jemná káva, ktorá oblieka Vianoce Trendová farba Vianoc 2025, Mocha Mousse, je odtieň teplej, jemne mliečnej kávy so zamatovým… Čítať viac: Mocha Mousse: Farba Vianoc 2025, ktorá spája eleganciu, teplo a prirodzenosť
- Vytvorte si svoj pom pom adventný veniecVianoce nemusia byť len červené, zelené, či zlaté. Skúste si tento rok pre zmenu vlastnoručne vyrobiť netradičný vianočný veniec pomocou „pom pom“ guľôčiek. Postup je jednoduchý a zvládnu ho aj naši najmenší. Čo potrebujete na výrobu Pom pom adventného venca? Postup pri výrobe pom pom adventného venca Polystyrénovú obruč omotáme stuhou, aby lepidlo a pom pom guľôčky… Čítať viac: Vytvorte si svoj pom pom adventný veniec
- Láska medzi riadkami prináša čaro, humor aj poriadnu dávku emóciíKniha Láska medzi riadkami prináša výnimočný príbeh pre všetkých, ktorí milujú knihy, šťastné konce a trochu nezbednú hravosť.
- Román Vianočná. Lucia Sasková prináša príbeh, ktorý vás vtiahne do temnotyVianočná je román, ktorý zneistí, no zároveň dojme, pretože ukazuje, že aj v tme sa dá nájsť svetlo – ak máte odvahu pozrieť sa mu do očí.

















