Perník na plech bez laktózy – RECEPT

1

Ingrediencie

150 g Hery bez lakózy
1 vajce
150 g trstinového cukru
250 ml bezlaktózového kokosového nápoja
300 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
½ PL perníkového korenia
1 PL kakaa
100 g zmesi orechov

Postup
1. V hrnci rozpusťte Heru a následne vlejte do misy. Pridajte cukor a vajce a šľahajte mixérom na vysokej rýchlosti, kým vám nevznikne tuhší krém.

2. Pridajte kokosový nápoj, polohrubú múku premiešanú s práškom do pečiva, perníkové korenie a kakao. Nakoniec pridajte nasekané oriešky a vymiešajte cesto.

3. Guľatú či hranatú formu potrite Herou a vysypte polohrubou múkou. Do formy vlejte cesto a uhlaďte.

4. Pečte v trúbe vyhriatej na 170 stupňov približne 25 minút.

Podľa chuti môžete ešte priliať rozpustenú čokoládu a posypať kokosom, alebo preliať citrónovou polevou a ozdobiť šľahačkou, čerstvým ovocím, javorovým sirupom či nasekanými orieškami. Koniec koncov Vianoce sú tu každý rok, tradície z väčšej časti zostávajú, mení sa len spôsob prípravy receptov.
Čítajte tiež: Vianočné pečivo bez cukru – Recept

person sprinkling flour above white ceramic bowl
Photo by Mikhail Nilov on Pexels.com

1 komentár

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.