Tekvicový cheesecake: Jesenná verzia obľúbenej klasiky

0
Tekvica, škorica a jemná chuť krému – jesenná kombinácia, ktorá pohladí dušu. Tento tekvicový cheesecake je zdravšou alternatívou klasického koláča a vďaka svojej výživnej hodnote si ho môžete dopriať bez výčitiek.

Tekvica, škorica a jemná chuť krému – jesenná kombinácia, ktorá pohladí dušu. Tento tekvicový cheesecake je zdravšou alternatívou klasického koláča a vďaka svojej výživnej hodnote si ho môžete dopriať bez výčitiek.

Ingrediencie

Korpus:

150 g špaldových sušienok
50 g roztopeného masla (alebo kokosového oleja)

Krém:

250 g tvarohu (jemného)
250 g krémového syra (napr. Philadelphia light)
200 g tekvicového pyré (upečená a rozmixovaná Hokkaido tekvica)
2 vajíčka
2 PL javorového sirupu alebo medu
1 ČL mletej škorice
½ ČL mletého zázvoru
štipka muškátového orieška
pár kvapiek vanilkového extraktu

Postup

  1. Pripravte korpus: Sušienky rozdrvte, zmiešajte s roztopeným maslom a natlačte na dno formy vystlanej papierom na pečenie.
  2. Urobte krém: V miske zmiešajte tvaroh, krémový syr, tekvicové pyré, vajíčka, sirup a koreniny. Všetko vyšľahajte do hladka.
  3. Pečenie: Zmes nalejte na korpus a pečte pri 170 °C približne 50–55 minút. Potom nechajte koláč pomaly vychladnúť v rúre s pootvorenými dvierkami.
  4. Chladenie: Pred podávaním nechajte cheesecake aspoň 4 hodiny v chladničke – ideálne cez noc.

Tip Andawell:

Podávajte s lyžičkou gréckeho jogurtu, posypte vlašskými orechmi alebo polejte javorovým sirupom.
Tento cheesecake je nielen krásne jesenný, ale aj plný vitamínu A a vlákniny vďaka tekvici.

Andrea Hinková Tarová
Viac zaujímavých článkov nájdete na zdravienadoma.sk

Tekvica, škorica a jemná chuť krému – jesenná kombinácia, ktorá pohladí dušu. Tento tekvicový cheesecake je zdravšou alternatívou klasického koláča a vďaka svojej výživnej hodnote si ho môžete dopriať bez výčitiek.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto stránka používa Akismet na obmedzenie spamu. Zistite, ako sa spracovávajú údaje o vašich komentároch.