Ste milovníkmi tradičných „nedeľných“ rezňov alebo skôr radi skúšate špecialitky ako chrumkavé kuracie nugetky v kukuričných lupienkoch či obaľované zeleninové kúsky? V oboch prípadoch by ste určite nemali prehliadnuť nové obaľovacie zmesi od Mäspoma, ktoré vám zjednodušia prácu a vašim receptom dodajú nový rozmer.
Aj klasika si občas zaslúži upgrade, a to platí aj v kuchyni. Nemusí to znamenať ani množstvo práce navyše, práve naopak. Dôkazom sú obaľovacie zmesi od Mäspoma, ktoré vám uľahčia prípravu mäsa či zeleny a ponúknu lahodný výsledok. Na výber ich dostanete v štyroch verziách, ako kukuričnú s bylinkami, so sezamom, alebo s cibuľou a cesnakom, ale aj hrachovú s cesnakom a kurkumou, a vďaka odborníkom zo slovenskej rodinnej firmy s dlhoročnou tradíciou a skúsenosťou sú všetky chuťovo vyladené tak, že nebudú potrebovať žiadne ďalšie koreniny či dochucovadlá.
Rezne aj nugetky bez námahy a chutne
Obaľovacie zmesi možno použiť ako súčasť trojobalu, kde nahradia použitie strúhanky. Výsledkom budú tradičné recepty s nevšedným chuťovým twistom, napríklad exkluzívne rezne s hrachovými lupienkami, ktoré inak len tak jednoducho nezoženiete. Nedeľný kurací či bravčový rezeň tiež môžu získať mierne exotickú chuť kurkumy alebo príjemnú bylinkovú dochuť, a to bez toho, aby ste museli experimentovať s množstvom použitého korenia a tŕpnuť nad finálnym výsledkom na tanieri. A čo je najlepšie? Úplne rovnako budú chutiť aj nabudúce.
Aj obľúbené recepty na kuracie nugetky v kukuričných lupienkoch môžu byť ešte jednoduchšie, bez nutnosti mixovania či drvenia lupienkov. Kukuričné obaľovacie zmesi od Mäspoma stačí rozbaliť a začať obaľovať! Nehrozí vám ani pripaľovanie lupienkov či použitého sezamu. Výsledkom budú vždy chutné, šťavnaté a chrumkavé obaľované kúsky.
Obaľovanie v zdravšom prevedení
Chuťovo vyladené a ideálne dokorenené zmesi nahradia v klasickom trojobale strúhanku, ale svoje využitie nájdu aj v zdravších fitness receptoch. Obaľované dobroty totiž nemusia byť len vyprážané, zmesi sú ideálne napríklad na pečenie na plechu: kúsky mäsa či zeleniny stačí pokvapkať olivovým olejom alebo namočiť v cmare, obaliť v jednej z obaľovacích zmesí, poukladať na papier na pečenie a nechať zapiecť v rúre. Chutné a chrumkavé mäsko, zeleninu či tempuru tak dosiahnete aj bez vyprážania!
Tých, ktorí si dávajú pozor na svoju stravu, môže potešiť aj zloženie zmesí, za ktoré sa vôbec nemusia hanbiť. Sú vhodné aj pre ľudí s potravinovými intoleranciami a navyše obsahujú aj slušné množstvo vlákniny – najmä hrachová zmes s kurkumou, kde na 100 g výrobku nájdete až 14 g vlákniny. Skombinujte to s chudým kuracím mäskom alebo si obaľte rovno zeleninu a zdravý obed či večera sú hotové za pár minút.
Praktické balenie
Jedno balenie obaľovacej zmesi postačí na 1 kg mäsa či zeleniny. Vďaka praktickému obalu ich navyše môžete jednoducho zatvoriť a znovu použiť inokedy, bez toho, aby zmes nepríjemne navlhla. Potešiť vás môže aj fakt, že ide o najekologickejšie balenia na trhu vyrobené z recyklovateľného materiálu.
Obaľovacie zmesi nájdete vo vybraných obchodoch v oddelení pri strúhankách alebo si ich môžete objednať na e-shope www.maspoma.sk, kde nájdete aj ďalšie zaujímavé koreniny a ochucovadlá od Mäspoma.
Pre viac inšpirácie sledujte sociálne siete Mäspoma:
Facebook www.facebook.com/maspoma
a Instagram https://www.instagram.com/maspoma.slovensko/.