Získa si vás svojou krásou: Rustikálny nábytok

3

Komfortné kúsky, ktoré zároveň pôsobia impozantne, luxusne aj jemne a krása prírodných materiálov. To sú znaky, ktoré charakterizujú rustikálny štýl. V interiéri vyniká nábytok z tmavšieho dreva, ktorý pomáha dotvoriť príjemnú odpočinkovú atmosféru.

Oslovili vás tieto slová? Potom sa vydajte s nami na krátku prehliadku, počas ktorej spoznáte jedinečné kúsky vhodné aj do vašej domácnosti.

Čo vám prinesie rustikálny nábytok

Rustikálny nábytok vnáša do interiéru krásu spojenia s prírodou, zdôrazňuje voľné tvary, pričom nezabúda na praktickosť. Najviac využívanými materiálmi sú surové drevo aj so zvyškami kôry a kameň, ktoré vnášajú do vnútra domácnosti prírodu.

Prirodzenú eleganciu dotvárajú jednoduché farebné kombinácie, v ktorých okrem hnedej, krémovej a béžovej nechýbajú ani odtiene červenej, žltej, zelenej a modrej. Farby sa pritom nachádzajú hlavne v doplnkoch, pričom steny zostávajú biele. Ak je to možné, strop by mal byť drevený s výraznými trámami.

Konferenčný stolík dotvorí celkovú atmosféru

V obývačke zariadenej v rustikálnom štýle vás osloví pohodlná pohovka s kreslami, v ktorých si môžete spolu s vašou rodinou vychutnávať spoločné chvíle. K sedačke vyberte konferenčný stolík, ktorý tu nemá len praktickú funkciu. Dizajnový konferenčný stolík dotvorí aj celkovú atmosféru miestnosti.

Pri stene sa môže vynímať priestranná knižnica, ktorú naplníte knihami a dekoráciami. Ďalšími kúskami do obývačky sú komoda alebo vitrína z masívu, vybrať môžete tiež drevenú truhlicu. Pri hľadaní doplnkov siahnite po keramike, prútí, vhodnými textíliami sú ľan a bavlna. Podlahu môžete dozdobiť tkaným kobercom. Nezabudnite na obrus, teplú deku alebo kožušinu a mäkučké vankúšiky na leňošenie.

Rustikálny nábytok osloví tiež jedinečnou obývacou stenou. Tú tvoria skrinky a presklené vitríny, v ktorých sa budú nádherne vynímať rôzne vázy, sošky alebo iné dekorácie. Drevenú podlahu môžete dozdobiť kobercom.

Zdroj obrázka: Alena Ozerova/Shutterstock.com

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.