Môj muž je poľovník, takže výber mäsa bol jasný. Vy si však guláš môžete urobiť z bravčového, hovädzieho alebo aj z kombinácie obidvoch. Príprava kotlíkového guláša trvá tak do troch hodín.
Potrebujeme:
1 kg vykostený srnčí chrbát
4 veľké zemiaky alebo 6 menších
3 veľké cibuľe alebo 5 menších
Bravčová masť
Lečo (najlepšie je domáce, to používam ja)
Hliva ustricová (celý balík – môže a nemusí byť)
Šampióny (celý balík – môžu a nemusia byť)
Korenie Sedliacky guláš alebo
soľ
čierne korenie
červená paprika
4 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
kurkuma
celá rasca
bobkový list
nové korenie
majorán
bylinky

Postup:
- Mäso, zemiaky a cibule nakrájame na kocky.
- Na bravčovej masti speníme cibuľku a potom do nej pridáme mäso. Posypeme ho červenou paprikou, soľou, novým korením. Porestujeme, pokiaľ mäso nezbledne, prikryjeme pokrývkou a krátko dusíme.
- Pridáme vodu a varíme, pokiaľ bude mäso polomäkké.
- Pridáme hlivu ustricovú, šampióny, zemiaky, dolejeme vodu a varíme do mäkka.
- Tesne pred koncom pridáme prelisovaný cesnak, kto chce aj bylinky a zvyšné koreniny.
TIP: Ja guláš nedohusťujem, nakoľko mäso a hríby dokážu urobiť krásnu konzistenciu a pustia si do neho to svoje. Ak však chcete dohustiť, buď môžete použiť klasickú múku alebo rozotreté zemiaky (2 kusy).

Inšpirujte sa aj ďalšími výbornými receptami:

https://andawell.sk/bravcova-panenka-s-broskynovou-omackou-recept/
https://andawell.sk/lahke-letne-recepty-s-tofu/
https://andawell.sk/recept-pre-vas-dynova-polievka-s-avokadom/
https://andawell.sk/grilovana-panenka-s-lahkym-zemiakovym-salatom/