Potrebujeme :
Na mäso :
500 g bravčovej panenky
2 lyžice olivového oleja
Soľ
Korenie
Sušený estragón
Na omáčku :
3 broskyne
Lyžičku kryštálového cukru
3 lyžice suchého červeného vína
1 lyžičku citrónovej šťavy
20 g masla
Čerstvý tymián
Ako prílohu použijeme zemiaky uvarené v šupke opečené na oleji, alebo pečené zemiaky.
Postup :
Mäso odblaníme, potrieme olivovým olejom a z každej strany ho osolíme a okoreníme.
Zohrejeme si väčšiu grilovaciu panvicu a na strednom stupni opekáme panenku z každej strany 3 minúty.
Medzitým si predhrejeme rúru na 180 °C a keď máme mäso do zlatista opečené, uložíme ho na plech a dáme dopiecť do rúry na 7 až 8 minút.
Kým sa mäso pečie pripravíme jednoduchú broskyňovú omáčku.
Broskyne sparíme vriacou vodou, olúpeme ich a nakrájame na kocky.
V panvici kde sme opekali mäso roztopíme kryštálový cukor, pridáme broskyne a chvíľku restujeme. Broskyne zalejeme červeným vínom, citrónovou šťavou a omáčku varíme cca 5 minút, kým sa neodparí alkohol.
Následne pridáme do omáčky maslo a necháme ju chvíľku zredukovať.
Keď máme mäso upečené, môžeme servírovať opečený zemiak, nakrájanú panenku a broskyňovú omáčku, ktorú posypeme nasekaným tymiánom.
Recept prináša projekt www.zrodene.eu ,ktorého cieľom je informovať širokú verejnosť o kvalite produkcie potravín v štátoch Európskej únie