Machova torta – recept

0
Machova torta z baby špenátu. Hit tohtoročnej sezóny musíte ochutnať a už nebudete chcieť nič iné.

Už ste o nej počuli? Machova torta z baby špenátu? Hit tohtoročnej sezóny musíte ochutnať a už nebudete chcieť nič iné.

Náročnosť: stredne náročná príprava
Čas prípravy: asi 20 minút
Vystačí na: asi 12 porcií

Machova torta: Potrebujeme:

Na cesto:

  • 250 g čerstvého baby špenátu
  • 3 vajcia
  • 180 g cukru
  • 1 balíček citrónovej kôry
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 175 ml oleja
  • 250 g hladkej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva

Na náplň:

  • 500 g mascarpone
  • 170 g práškového cukru
  • 1 PL vanilkovej pasty
  • 500 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 2 balíčky Smeta-fixu

Okrem toho potrebujeme:

  • tortovú formu (ø 20 cm)
  • ponorný mixér
  • elektrický ručný šľahač
Machova torta z baby špenátu? Hit tohtoročnej sezóny musíte ochutnať a už nebudete chcieť nič iné.

Príprava:

Na prípravu cesta špenát preberieme, umyjeme a necháme dôkladne odkvapkať. Potom ho pomocou ponorného mixéra rozmixujeme na hladkú kašu.

V inej mise vyšľaháme vajcia s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme kôru, šťavu, olej, rozmixovaný špenát a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka.

Cesto nanesieme do vymastenej formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

    Elektrická rúra:170 °C

    Teplovzdušná rúra: 150 °C

    Čas pečenia: asi 45 minút

    Machova torta z baby špenátu.

    Korpus necháme vychladnúť. Potom odstránime papier na pečenie, dvakrát ho pozdĺžne prekrojíme a vrchnú časť korpusu rozdrobíme do misky.

    Na prípravu náplne v mise vyšľaháme ručným šľahačom mascarpone s cukrom a pastou. Postupne prilievame smotanu a šľaháme, kým náplň nezačne hustnúť. Nakoniec pridáme Smeta-fix a krátko vyšľaháme.

    Spodný diel korpusu potrieme menšou časťou náplne. Zakryjeme druhým dielom korpusu a zvyšnou náplňou potrieme povrch a okraje torty.

    Rozdrobený korpus nanesieme na povrch a strany torty a zľahka pritlačíme.

    Foto: http://www.canva.com

      ZANECHAŤ ODPOVEĎ

      Zadajte svoj komentár!
      Zadajte svoje meno tu

      Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.