Tajomstvo najlepšieho Coleslawu odhalené! Stačí pár trikov a bude chutiť ako z reštaurácie

0
Coleslaw je obľúbeným šalátom, ktorý dokáže povýšiť každé jedlo na úplne novú úroveň. Či už si ho pripravíte k grilovanému mäsu, hamburgerom alebo ho podávate ako prílohu, jeho svieža a krémová chuť je neodolateľná. Ale ako si pripraviť ten pravý Coleslaw, ktorý si každý zamiluje?

Coleslaw je obľúbeným šalátom, ktorý dokáže povýšiť každé jedlo na úplne novú úroveň. Či už si ho pripravíte k grilovanému mäsu, hamburgerom alebo ho podávate ako prílohu, jeho svieža a krémová chuť je neodolateľná. Ale ako si pripraviť ten pravý Coleslaw, ktorý si každý zamiluje?

Máme pre vás recept na Coleslaw, ktorý zaručene zaboduje! Navyše sa s vami podelíme o tajné tipy na dokonalú chuť. Prečítajte si, ako na to.

Coleslaw: Ingrediencie:

500 g bielej kapusty (jemne nasekanej)
2 stredne veľké mrkvy (nastrúhané nahrubo)
1 malá cibuľa (jemne nasekaná, voliteľné)
150 g majonézy
2 PL bieleho jogurtu (alebo kyslej smotany, pre ľahšiu verziu)
1 PL cukru (podľa chuti)
2 ČL citrónovej šťavy (alebo jablčného octu)
1 ČL horčice
Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti

Postup:

  1. Príprava zeleniny:
    • Biela kapusta: Nakrájajte na veľmi tenké prúžky (ideálne pomocou kuchynského robota alebo ostrého noža).
    • Mrkva: Nastrúhajte nahrubo.
    • Cibuľa: Nakrájajte na drobné kúsky, ak ju používate.
  2. Príprava zálievky:
    • V miske zmiešajte majonézu, biely jogurt, cukor, citrónovú šťavu, horčicu, soľ a korenie. Miešajte, kým je zálievka hladká.
  3. Spojenie ingrediencií:
    • Zmiešajte kapustu, mrkvu a cibuľu vo veľkej mise.
    • Pridajte pripravenú zálievku a dôkladne premiešajte, aby bola zelenina rovnomerne obalená.
  4. Chladenie:
    • Nechajte šalát odležať v chladničke aspoň 30 minút, ideálne však 2–3 hodiny, aby sa chute spojili.

Tipy:

  • Ak chcete Coleslaw jemnejší, pred zmiešaním kapustu mierne osolte a nechajte 10 minút odstáť, potom ju jemne stlačte, aby pustila šťavu.
  • Na dochutenie môžete pridať trocha nasekaného kôpru alebo petržlenovej vňate.

Dobrú chuť! 😊

Ak chcete Coleslaw jemnejší, pred zmiešaním kapustu mierne osolte a nechajte 10 minút odstáť, potom ju jemne stlačte, aby pustila šťavu.
Ak chcete Coleslaw jemnejší, pred zmiešaním kapustu mierne osolte a nechajte 10 minút odstáť, potom ju jemne stlačte, aby pustila šťavu.

Andrea Hinková – Tarová, foto: http://www.canva.com

  • Transakčná daň – ako ovplyvňuje živnostníkov a eseročky
    Od apríla roku 2025 je na Slovensku zavedená transakčná daň, ktorá sa týka všetkých podnikateľov. Bez ohľadu na to, či podnikajú ako živnostníci alebo prostredníctvom spoločnosti s ručením obmedzeným (s. r. o.).
  • Špargľa a recepty z nej
    Nemusíte byť zarytým vegetariánom, ani uvedomelým zástancom zdravej stravy, aby si vás svojou chuťou získala špargľa. Zelená, biela, či dokonca fialová špargľa je zdravá a chutná zelenina, ktorú možno pripraviť na mnoho spôsobov. Podáva sa ako hlavné jedlo, ale aj ako príloha k mäsitým jedlám, cestovinám či šalátu. Jej sezóna sa práve začala, a tak si ju môžete… Čítať viac: Špargľa a recepty z nej
  • Ako sa buduje sebavedomie?
    Sebavedomie je základným pilierom nášho emocionálneho zdravia. Ovplyvňuje kvalitu nášho života, našu schopnosť viesť šťastný život a budovať si kvalitné vzťahy. Nedostatočná sebadôvera sa môže odraziť v každodennom živote i pracovnom prostredí. Ako sa vyvíja sebavedomie a akými technikami si ho budovať? Budovanie sebavedomia. Sebavedomie sa vyvíja v ranom detstve Sebavedomie je proces, ktorý sa počas nášho života neustále mení… Čítať viac: Ako sa buduje sebavedomie?
  • Výhody a nevýhody self storage boxov
    Malé sklady ocenia najmä jednotlivci, ktorí potrebujú krátkodobo uložiť veci počas sťahovania, rekonštrukcie bytu, alebo keď skrátka doma nie je dosť miesta.
  • Ako si vybrať správny filter na vodu
    Pitná voda nemusí vyzerať špinavo, aby bola problémová. Mnohé škodliviny sú neviditeľné a nemajú chuť ani zápach.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.