Toto je Cukráreň Petry Tóthovej

0

Pripravte si dezerty ako z francúzskych cukrární! Petra Tóthová je porotkyňa známej šou Pečie celé Slovensko a práve jej vyšla druhá kniha, tentoraz s jasným a jednoduchým názvom Cukráreň Petry Tóthovej. Ponúka v nej nielen úžasné recepty, ale tiež vás zaškolí do elegantného umenia cukrárstva.

Ako tvrdí – chuť je to, čo vás presvedčí dať si zákusok alebo tortu opäť. Preto je táto kniha plná aj poctivých surovín. Z nekvalitných surovín nikdy neupečiete kvalitný dezert.

Ak recept obsahuje veľa čokolády alebo tuku, zvoľte kvalitnú čokoládu a kvalitné maslo. Na chuti to rozpoznať. Ušetriť môžete na iných ingredienciách, ktoré sú v recepte v menšom zastúpení.
Čítajte tiež: Sľub cisárovnej Sisi – recenzia knihy

Cukráreň Petry Tóthovej je kniha plná nádherných zákuskov a tort, na aké človek len tak nenatrafí. Retro recepty oblečené do moderného šatu vás zanechajú v nemom úžase nad tým, aké umelecké dielo môže vzniknúť napríklad zo sloních sĺz alebo z punčových rezov.

V knihe tiež nájdete recepty na:

  • plnené kokosky
  • jamajka miňonky
  • indiánky
  • gaštanové jazýčky
  • parížske rožteky
  • francúzska kocka
  • sacher torta
  • medová torta
  • veterníky

Členenie knihy Cukráreň Petry Tóthovej

Knihu Petra rozdelila na Drobné dezerty, Rezy, Lístkové cesto a závin, ďalej Odpaľovaná hmota (venčeky a veterníky) a napokon Torty.

Upiekla som pre vás poctivú knihu plnú klasických, možno aj trochu retro dezertov. Niektorým som vytvorila nový dizajn či rovno vymyslela modernejšiu verziu.

Pri ostatných dezertoch ide o starú dobrú klasiku, ktorá je nad zlato. Kniha je plná podrobných postupov s množstvom rád, ako a čo si zjednodušiť alebo obmeniť,“ popisuje svoju knihu autorka.

Medzi dezertmi zachytenými objektívom Dušana Křísteka, experta v oblasti kulinárskej fotografie, nájdete okrem dobre známych tradičných receptov.

A tiež cukrárske špeciality ako úžasné kávové zrná, realistické plnené broskyne či dizajnové okrúhle krémeše, ktorými zapôsobíte na akúkoľvek návštevu.

Ak ste vždy túžili vedieť ako pracovať s karamelom, máte jedinečnú príležitosť zdokonaliť svoje cukrárske zručnosti! A ak by vám kniha nestačila, Petra Tóthová vás privíta aj na svojich kurzoch pečenia a zdobenia.

Na jej sociálnych sieťach nájdete podrobnosti o príprave dezertov, videá s návodmi, ale i profesionálne tipy na to, ako si čas v kuchyni uľahčiť a spríjemniť.

Petra Tóthová vo videu o svojej knihe:

Milan Buno, knižný publicista

Xxxxxxxxxxxx

Cukráreň Petry Tóthovej: https://www.bux.sk/knihy/717717-cukraren-petry-tothovej.html

Link na podcast: https://www.podbean.com/ew/pb-4i3e5-14af46c

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.