Pripravte si dezerty ako z francúzskych cukrární! Petra Tóthová je porotkyňa známej šou Pečie celé Slovensko a práve jej vyšla druhá kniha, tentoraz s jasným a jednoduchým názvom Cukráreň Petry Tóthovej. Ponúka v nej nielen úžasné recepty, ale tiež vás zaškolí do elegantného umenia cukrárstva.
Ako tvrdí – chuť je to, čo vás presvedčí dať si zákusok alebo tortu opäť. Preto je táto kniha plná aj poctivých surovín. Z nekvalitných surovín nikdy neupečiete kvalitný dezert.
Ak recept obsahuje veľa čokolády alebo tuku, zvoľte kvalitnú čokoládu a kvalitné maslo. Na chuti to rozpoznať. Ušetriť môžete na iných ingredienciách, ktoré sú v recepte v menšom zastúpení.
Čítajte tiež: Sľub cisárovnej Sisi – recenzia knihy
Cukráreň Petry Tóthovej je kniha plná nádherných zákuskov a tort, na aké človek len tak nenatrafí. Retro recepty oblečené do moderného šatu vás zanechajú v nemom úžase nad tým, aké umelecké dielo môže vzniknúť napríklad zo sloních sĺz alebo z punčových rezov.
V knihe tiež nájdete recepty na:
- plnené kokosky
- jamajka miňonky
- indiánky
- gaštanové jazýčky
- parížske rožteky
- francúzska kocka
- sacher torta
- medová torta
- veterníky
Členenie knihy Cukráreň Petry Tóthovej
Knihu Petra rozdelila na Drobné dezerty, Rezy, Lístkové cesto a závin, ďalej Odpaľovaná hmota (venčeky a veterníky) a napokon Torty.
„Upiekla som pre vás poctivú knihu plnú klasických, možno aj trochu retro dezertov. Niektorým som vytvorila nový dizajn či rovno vymyslela modernejšiu verziu.
Pri ostatných dezertoch ide o starú dobrú klasiku, ktorá je nad zlato. Kniha je plná podrobných postupov s množstvom rád, ako a čo si zjednodušiť alebo obmeniť,“ popisuje svoju knihu autorka.
Medzi dezertmi zachytenými objektívom Dušana Křísteka, experta v oblasti kulinárskej fotografie, nájdete okrem dobre známych tradičných receptov.
A tiež cukrárske špeciality ako úžasné kávové zrná, realistické plnené broskyne či dizajnové okrúhle krémeše, ktorými zapôsobíte na akúkoľvek návštevu.
Ak ste vždy túžili vedieť ako pracovať s karamelom, máte jedinečnú príležitosť zdokonaliť svoje cukrárske zručnosti! A ak by vám kniha nestačila, Petra Tóthová vás privíta aj na svojich kurzoch pečenia a zdobenia.
Na jej sociálnych sieťach nájdete podrobnosti o príprave dezertov, videá s návodmi, ale i profesionálne tipy na to, ako si čas v kuchyni uľahčiť a spríjemniť.
Petra Tóthová vo videu o svojej knihe:
Milan Buno, knižný publicista
Xxxxxxxxxxxx
Cukráreň Petry Tóthovej: https://www.bux.sk/knihy/717717-cukraren-petry-tothovej.html
Link na podcast: https://www.podbean.com/ew/pb-4i3e5-14af46c