Hruškový koláč – recept

0
5

O kombinácií sladkého ovocia, karamelovej omáčky s pomarančovou šťavou a krehkého cesta sa vám bude zdať ešte veľmi dlho. Ste pripravený na chuťový zážitok?

Čas prípravy: 40 minút
Počet porcií: 5 porcií

Budeme potrebovať:
Na korpus:

220 gramov hladkej múky
50 gramov práškového cukru
150 gramov masla

Karamelizované hrušky
3 hrušky
100 gramov cukru
100 gramov pomarančovej šťavy
50 gramov masla

Zálievka
20 gramov škoricového cukru
30 gramov múčkového cukru
200 ml smotany
100 gramov Gazdovského bieleho jogurtu od Hollandie
60 g žĺtok

Príprava:
1. V mise zmiešame múku so zmäknutým maslom, múčkovým cukrom a soľou.

2. Dôkladne spracujeme ingrediencie do zmesi podobnej mrveničke.

3. Do predom vymazanej formy vysypeme zmes a vtlačíme.

4. Pečieme v rúre na 160 °C cca 10 minút.

5. Hrušky olúpeme a nakrájame na mesiačiky.

6. Z cukru si vytvoríme v kastróliku karamel, do neho vlejeme pomarančovú šťavu.

7. Vložíme hrušky a necháme chvíľu prevariť. Pridáme maslo a ešte premiešame.

8. Hrušky vyskladáme na upečený korpus.

9. Všetky ingrediencie na zalievku spoločne premixujeme. Hotovú zmes vlejeme na pripravený korpus.

10. Vložíme do rúry a pečieme na 160 °C cca 40 minút, pokiaľ zmes neztuhne.

Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR.

Tipy na ďalšie recepty nájdete na http://www.instagram.com/hollandiask/

foto: Hollandia.sk / YouTube

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.