Hruškový koláč – recept

0
Jeseň je bohatá na jablká a hrušky. Nech sa páči, recept na hruškový koláč.

O kombinácií sladkého ovocia, karamelovej omáčky s pomarančovou šťavou a krehkého cesta sa vám bude zdať ešte veľmi dlho. Ste pripravený na chuťový zážitok? Nech sa páči, recept na hruškový koláč.

Čas prípravy: 40 minút
Počet porcií: 5 porcií

Budeme potrebovať:
Na korpus:

220 gramov hladkej múky
50 gramov práškového cukru
150 gramov masla

Karamelizované hrušky
3 hrušky
100 gramov cukru
100 gramov pomarančovej šťavy
50 gramov masla

Zálievka
20 gramov škoricového cukru
30 gramov práškového cukru
200 ml smotany
100 gramov bieleho jogurtu
60 g žĺtok

Hruškový koláč – príprava:


1. V mise zmiešame múku so zmäknutým maslom, múčkovým cukrom a soľou.

2. Dôkladne spracujeme ingrediencie do zmesi podobnej mrveničke.

3. Do predom vymazanej formy vysypeme zmes a vtlačíme.

4. Pečieme v rúre na 160 °C cca 10 minút.

5. Hrušky olúpeme a nakrájame na mesiačiky.

6. Z cukru si vytvoríme v kastróliku karamel, do neho vlejeme pomarančovú šťavu.

7. Vložíme hrušky a necháme chvíľu prevariť. Pridáme maslo a ešte premiešame.

8. Hrušky vyskladáme na upečený korpus.

9. Všetky ingrediencie na zálievku spoločne premixujeme. Hotovú zmes vlejeme na pripravený korpus.

10. Vložíme do rúry a pečieme na 160 °C cca 40 minút, pokiaľ zmes neztuhne.

Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR.
Čítajte tiež: Tekvica ako ju (možno) nepoznáte – recept


ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.