Jeseň je bohatá na poklady, ktorými sú jablká a hrušky. Urobte si pečené hrušky a popritom sledujte ako vonku hýri krajina rôznymi farbami. Prvá časť jesene býva nádherná, tak si ju užívajte plnými dúškami. A keby vás chytila „depka“, vyskúšajte Hygge – ako prispieva k pocitu šťastia?
Pečená hruška – recept
Potrebujeme:
1 stredná zrelá hruška
1 lyžička až 1 lyžica javorového sirupu
1,5 lyžice vody
1 lyžica hrozienok
štipka čerstvo mletého klinčeka a muškátového orieška
Postup:
1. Rúru predhrejte na 190° C.
2. V miske zmiešajte sirup, vodu a korenie a do tejto tekutiny dajte na 20 minút namočiť hrozienka tak, aby boli úplne ponorené.
3. Hrušku umyte a vykrojte jadrovník. Hrozienka vyberte a dajte do vydlabaného stredu hrušky. Povrch hrušky postriekajte javorovým roztokom.
4.Pečte v zapekacej mise voľne zakrytej alobalom pri 190° C približne 20 minút alebo domäkka.
Zdroj: Naturhouse
Čítajte tiež:
https://andawell.sk/jesenne-poklady-jablka-a-hrusky/