Marhuľový koláč s vanilkovou náplňou – recept

0

Keď už je čas marhúľ, treba to využiť a pripraviť si najlepšie marhuľové hody. Nech sa páči, recept na marhuľový koláč.

www.pexels.com

Marhuľový koláč

Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: 40 minút
Vystačí na:  asi 12 porcií

Potrebujeme:
250 g hladkej múky
Na špičku noža Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
75 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
štipka soli
125 g zmäknutého masla
1 vajce

Na náplň:
300 g čerstvých marhúľ
250 ml mlieka
3 vajcia
2 zarovnané PL hladkej múky
1 balíček Premium Zlatého klasu s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
250 ml smotany na šľahanie (33%
60 g masla
100 g cukru

Ešte potrebujeme:
tortová forma (Ø 26 cm)

Postup:
1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto nanesieme na dno a okraje vymastenej tortovej formy.

2. Na prípravu náplne kúsky marhúľ rovnomerne nanesieme na cesto.

3. V 100 ml mlieka rozmiešame vajcia s múkou a Zlatým klasom.

4. Zvyšné mlieko nalejeme do hrnca. Pridáme smotanu, maslo a cukor a privedieme do varu. Potom prilejeme pudingovú zmes a povaríme ešte asi 1 minútu do zhustnutia. Náplň nanesieme na marhule. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Doba pečenia: asi 60 Minút
Čítajte tiež: Marhuľový džem na tri spôsoby – recept
Marhuľový koláč – Recept
http://www,andawell.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.