Keď už je čas marhúľ, treba to využiť a pripraviť si najlepšie marhuľové hody. Nech sa páči, recept na marhuľový koláč.
Marhuľový koláč
Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: 40 minút
Vystačí na: asi 12 porcií
Potrebujeme:
250 g hladkej múky
Na špičku noža Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
75 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
štipka soli
125 g zmäknutého masla
1 vajce
Na náplň:
300 g čerstvých marhúľ
250 ml mlieka
3 vajcia
2 zarovnané PL hladkej múky
1 balíček Premium Zlatého klasu s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
250 ml smotany na šľahanie (33%
60 g masla
100 g cukru
Ešte potrebujeme:
tortová forma (Ø 26 cm)
Postup:
1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto nanesieme na dno a okraje vymastenej tortovej formy.
2. Na prípravu náplne kúsky marhúľ rovnomerne nanesieme na cesto.
3. V 100 ml mlieka rozmiešame vajcia s múkou a Zlatým klasom.
4. Zvyšné mlieko nalejeme do hrnca. Pridáme smotanu, maslo a cukor a privedieme do varu. Potom prilejeme pudingovú zmes a povaríme ešte asi 1 minútu do zhustnutia. Náplň nanesieme na marhule. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Doba pečenia: asi 60 Minút
Čítajte tiež: Marhuľový džem na tri spôsoby – recept
Marhuľový koláč – Recept
http://www,andawell.sk