Pizzové štangle robím rôznorodé a rada si pri nich recepty vylepšujem. Tentokrát som použila len obyčajný kečup na oživenie a mali veľký úspech. Recept je vhodný aj pre začiatočníkov.
Na pizzové štangle potrebujeme:
500 gramov hladkej múky
Droždie
0,5 dc mlieka v izbovej teplote
1 čl cukru
1 čl soli
2 čj korenia – zmiešala som rôzne bylinky, pridala oregáno a dosiahla tak nádhernú pizzovú vôňu. Pri miešaní byliniek sa medze nekladú, namiešajte si, ako máte radi.
Kečup
Postup:
1. Zmiešajte droždie s mliekom a cukrom a nechajte urobiť kvások.
2. Do mixéra dajte múku, soľ, korenie a majte pripravenú vlažnú vodu. Cieľom je vymiesiť vláčne cesto. Keď ho už budete mať, dajte ho odpočívať na minimálne 1 hodinu.
3. Keď zdvojnásobí objem, polovicu odoberte, vyvaľkajte a urobte približne 2,5 cestimetrové prúžky. Tie potrite kečupom, zaviňte a dajte do rúry. Ja mám elektrickú a dala som ju na 180 stupňov a upečené boli za približne 10 minút.
Ak sú dlhé, po upečení ich jednoducho upravte na požadovanú dĺžku.
Dobrú chuť :)
Andrea Hinková – Tarová
Čítajte tiež: Slané tyčinky so syrom Chedar – recept