Slané tyčinky so syrom Chedar – recept

1

Čaká vás domáca silvestrovská párty v kruhu najbližších a príprava pohostenia je vo vašich rukách? Inšpirujte sa originálnymi slanými chuťovkami, ktoré budú dokonale dopĺňať typický šumivý sekt. Posledný deň v roku si predsa zaslúži oslavu!

Slané tyčinky so syrom Cheddar

Počet porcií: 20

Potrebujeme: strúhadlo, ponorný mixér, plech na pečenie, papier na pečenie, pierko na potieranie

Suroviny
150 g syra cheddar Valley Spire
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 a 1/2 štipľavej papričky
bio olivový olej Primadonna
morská soľ v mlynčeku Kania
čierne korenie v mlynčeku Kania
Lyžička trstinového cukru Belbake
Lyžica bieleho vínneho octu Acentino
Konzerva krájaných lúpaných paradajok Freshona
Zrelé avokádo
Limetka alebo citrón
150 g delaktózovanej kyslej smotany Pilos (20%)
čerstvá mäta
2 chladené lístkové cestá Belbake
čerstvý tymian a rozmarín
1 vajce na potretie
Čítajte tiež: Chystáte sa na Silvestra? RECEPT

person pouring champagne on champagne flutes
Photo by cottonbro on Pexels.com

Postup

Pikantná paradajková salsa

Cibuľu, 2 strúčiky cesnaku a 1 štipľavú papričku zbavenú semienok nasekáme nadrobno. Restujeme ich v hrnci na rozohriatom olivovom oleji.

Ochutíme soľou a korením. Keď je základ orestovaný dozlatista, pridáme trstinový cukor a počkáme, kým skaramelizuje.

Potom prilejeme vínny ocot, paradajky z konzervy a varíme na miernom plameni približne 20 – 30 minút. Salsu pred servírovaním necháme vychladnúť.

Avokádová salsa

Avokádo rozdelíme na polovice, pomocou lyžice vyberieme dužinu a preložíme ju do väčšej misky. Pridáme 1 nastrúhaný strúčik cesnaku, šťavu z limetky alebo citróna a kyslú smotanu. Osolíme, okoreníme a rozmixujeme ponorným mixérom.

Na záver pridáme nasekané lístky mäty a 1/2 štipľavej papričky zbavenej semienok. Premiešame a necháme odležať, aby sa všetky chute spojili.


Slané tyčinky

Lístkové cestá nakrájame na 5 cm široké pásiky. Posypeme ich hoblinkami syra cheddar, čerstvým tymianom a rozmarínom.

Z pásikov vytvarujeme špirály, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Slané tyčinky potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme hoblinkami syra a lístkami tymianu. Zľahka

Servírovanie

Vychladnuté syrové tyčinky podávame s paradajkovou a avokádovou salsou.
Zdroj: Lidl

Čítajte tiež: Ako schudnúť a nezostať len pri predsavzatí?

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.