Jeseň patrí tekviciam z ktorých sa dá pripraviť veľmi veľa chutných jedál. Napríklad aj obľúbené muffiny.
Náročnosť: stredne náročné
Čas prípravy: asi 15 minút
Celkový čas prípravy: asi 45 minút
Vystačí na: asi 24 porcií
Potrebujeme:
Na cesto:
250 gramov tekvice (očistenej a nakrájanej na malé kocky)
4 polievkové lyžice vody
250 gramov zmäknutého masla
170 gramov cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
1 balíček Trstinového cukru s rumovou arómou Dr. Oetker
štipku soli
1 kávovú lyžičku Perníkového korenia Dr. Oetker
3 vajcia
375 gramov polohrubej múky
½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
100 ml mlieka
150 gramov hrozienok
Na ozdobenie:
50 gramov tekvicových semienok
Okrem toho potrebujeme:
elektrický ručný šľahač
formu na muffiny
24 papierových košíčkov na muffiny
Postup:
1. Na prípravu cesta v kastróliku rozvaríme tekvicu s vodou, kým nevznikne pyré. Odstavíme a necháme vychladnúť.
2. V mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým a trstinovým cukrom, soľou a korením elektrickým ručným šľahačom nahladko.
3. Postupne zašľaháme vajcia.
4. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, mlieko a pyré. Nakoniec vmiešame hrozienka.
5. Cesto nanesieme do papierových košíčkov vložených do formy.
6. Na muffiny poukladáme tekvicové semienka. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Čas pečenia: asi 35 minút
7. Muffiny necháme vychladnúť.
TIP: Miesto tekvice môžeme použiť bataty.
Foto: http://www.canva.com, http://www.pexels.com