Jednoduchá nebeská vianočná torta – recept

0
set of delicious homemade gingerbread decorated with traditional christmas symbols
Photo by Tim Douglas on Pexels.com

Pokračujeme s receptami na vianočný stôl. Tentokrát je to jednoduchá nebeská vianočná torta.

Ľahká príprava

Doba prípravy: asi 40 minút
Doba pečenia: asi 30 minút
Vystačí na: asi 12 porcií

Nebeská vianočná torta: Potrebujeme

Na cesto:
3 bielky
50 g cukru
110 g zmäknutého masla alebo margarínu
150 g cukru
1 KL Arómy vanilkovej
3 žĺtky
180 g hladkej múky
2 zarovnané KL kypriaceho prášku do pečiva
štipka soli
120 ml mlieka

Na náplň:
1 balenie krémovej náplne čokoládovej
200 ml studeného mlieka
2 zarovnané PL práškového cukru
125 g zmäknutého masla

Na ozdobenie:
2 balíčky fondánu
modrá farba gélová potravinárska
Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:
tortovú formu (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
formičky na vykrajovanie v tvare hviezdičiek

white cake with red rose on top
Photo by Saliha on Pexels.com

Nebeská vianočná torta: Postup

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s 50 g cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Maslo alebo margarín so 150 g cukru a arómou vyšľaháme dohladka.

Pridáme žĺtky, múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou, mlieko a na strednom stupni vyšľaháme dohladka.

Nakoniec zľahka ručne vmiešame tuhý sneh. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 30 minút

Korpus necháme vo forme vychladnúť.

Náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Korpus 2x pozdĺžne prekrojíme, zlepíme náplňou a slabou vrstvou náplne potrieme vrchnú časť a strany torty.

Tortu odložíme asi na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.

Na ozdobenie na pracovnej ploche poprášenej práškovým cukrom vyvaľkáme pomocou váľka jeden fondán a tortu ním potiahneme.

Druhý fondán zafarbíme modrou farbou. Na pracovnej ploche poprášenej práškovým cukrom rozvaľkáme pomocou váľka plát s hrúbkou asi 3 mm.

Formičkami vykrajujeme hviezdičky a tortu nimi ozdobíme. Tortu ľubovoľne prikrášlime zdobením.

TIP: Torta chutí lepšie, ak ju necháme v chladničke odležať do druhého dňa.
Čítajte tiež: Orechové sušienky s cukrovou polevou – Recept bez laktózy
http://samanskesviecky.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.