Sezóna tekvíc je v plnom prúde a z tejto plodiny sa dá variť alebo piecť na tisíc spôsobov. K najzákladnejším receptom patrí prívarok. Je chutný, ľahký a navyše veľmi zdravý. Tekvicový prívarok.
Tekvicový prívarok – potrebujeme:
1 ks väčšej tekvice
1 cibuľu
olivový olej
2 ČL cukru
2 ČJ soli
vegetu podľa chuti
2 PL hladkej múky
smotanu na varenie
šťavu z polovice citróna
4 natvrdo uvarené vajcia
Postup:
1. Tekvicu ošúpeme a dužinu nastrúhame na väčšie rezance, alebo ju pokrájame na kocky.
2. Očistenú cibuľu nakrájame na drobno a dáme ju do oleja, kde sa opraží do sklovita.
3. Pridáme postrúhanú tekvicu, premiešame s cibuľou a necháme okolo 5 minút. Po tomto čase pridáme 300 ml horúcej vody a necháme 10 minút dusiť. Občas premiešame, pridáme soľ, cukor a vegetu.
4. Medzitým si pripravíme hladkú múku, ktorú dohladka vymiešame so smotanou.
5. Za stáleho miešania ju prilejeme do tekvice a premiešame. Necháme variť ešte 5 minút.
6. Na konci pridáme šťavu z citróna, necháme trochu vychladnúť a ponorným mixérom prívarok premixujeme.
7. Uvaríme vajcia na tvrdo a podávame.
Čítajte tiež: Ako využiť tekvicu pri chudnutí?