Inšpirácia z ďalekej Indie sa premenila na dokonalé hlavné jedlo, ktoré zasýti celú rodinu. Upečte si Kura Tandoori s tortillou, ktoré okúzli nie len svojou vôňou, ale hlavne dokonalou kombináciou chutí.
Čas prípravy: 180 minút
Počet porcií: 4
Budeme potrebovať:
4 strúčiky cesnaku
1 ks červenej chilli papričky
7 cm zázvoru
1 citrón
200 g bieleho Gazdovského jogurtu Hollandia
1 lyžicu mletej škorice
1 lyžicu rímskej rasce
2 lyžičky mletej červenej papriky
1 celé kurča
50 ml sezamového oleja
1 lyžicu Garam masala
1 zväzok koriandru
4 tortilly
Soľ
Postup prípravy
1. Kurča naporciujeme na 4 až 6 porcií a nakrojíme kožu. Citrónovú šťavu zmiešame s pastou zo zázvoru, cesnaku, soli a chilli papričky. Zmes vtrieme do kuracieho mäsa a necháme odpočinúť 20 minút.
2.Do jogurtu pridáme olej, škoricu, korenie garam masala, rímsku rascu, koriander a červenú papriku. Kurča naložíme do zmesi a necháme marinovať ďalšie dve hodiny.
3.Pečieme pri teplote 200 °C do zlatista. Servírujeme s opečenou tortillou.
Náš tip
Vyskúšajte jedlo aj s inou príchuťou. Placky vymeňte za ľahký šalátik alebo siahnite po ryži.
Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov. Tipy na ďalšie recepty nájdete na www.instagram.com/hollandiask/