Viva Magenta je farbou roka

63

Ani ružová, ani fialová, nádherná magentová patriaca do rodiny červených farieb, je farbou roka 2023. Tento karmínovo červený a modrý odtieň predstavuje rovnováhu medzi teplou a studenou farbou. Zároveň je hybridnou farbou, ktorá sa v našom viacrozmernom svete pohodlne rozprestiera medzi fyzickým a virtuálnym. 

Ako sa určuje farba roka

Spoločnosť Pantone vyberá farbu roka už 23 rokov. Ovplyvňuje tak rozhodnutia o vývoji a kúpe produktov v mnohých odvetviach, vrátane módy, bytového dizajnu, priemyselného dizajnu, kozmetiky či obalov a grafického dizajnu. 
Čítajte tiež: Farba roka 2022 je Very Peri

Proces výberu farby roka vyžaduje dôkladné zváženie a analýzu trendov. Aby odborníci dokázali vybrať vhodnú farbu, tím špecialistov neustále hľadá nové farebné vplyvy. Tento rok sa odborníci inšpirovali priamo v prírode a pre rok 2023 vybrali odtieň 18-1750 s názvom Viva Magenta.

Foto: http://www.pexels.com

Farba roka prináša elán a energiu

Sýty červeno-ružový odtieň nám prináša elán a energiu. Je zakorenený v prírode a vyjadruje nový signál sily. Pulzujúca Viva Magenta je odvážna a nebojácna. Jej bujnosť podporuje radosť, optimizmus a píše nový príbeh. Tento odtieň by nás na ceste rokom 2023 mal posilniť a dodať nám energiu. Podnecuje experimentovanie, sebavyjadrenie bez zábran, vášeň pre život a rebelského ducha.

V dobe technológií sa snažíme čerpať inšpiráciu z prírody. A tiež z toho, čo je skutočné. PANTONE 18-1750 Viva Magenta je inšpirovaná košenilou. Jedným z najvzácnejších farbív patriacich do rodiny prírodných farbív. Zároveň je jedným z najsilnejších a najjasnejších, aké svet poznal. Odtieň Viva Magenta, zakorenený v prapôvode, nás opäť spája s pôvodnou hmotou. Vzýva silu prírody, podnecuje nášho ducha a pomáha nám budovať našu vnútornú silu,“ vysvetlila výkonná riaditeľka Pantone Color Institute Leatrice Eiseman.

Foto: http://www.pexels.com

Ako ju nosiť a kombinovať?

Táto farba je sama o sebe klenotom. Hodí sa skôr ženám v teplom farebnom spektre. Ak ste odvážna, úplne stačí táto farba. Zahaľte sa ňou od hlavy po päty a budete hviezdou. Môžete ju kombinovať s bielou alebo čiernou. Ja by som brala aj kombináciu so smaragdovou zelenou. Aj doplnok v podobe topánok, kabelky, či šálu v tejto farby, vám dodá ten potrebný šmrnc. Viva Magenta teda môžete nosiť ako hlavnú, doplnkovú aj ako tretiu farbu.

Vyskúšajte aj námornícku modrú alebo jemne ružovú. Výborne sa hodí aj ku rôznym pastelovým farbám a môžete vyskúšať aj vrstvenie s viacerými odtieňmi. 

Viac zaujímavých článkov čítajte na https://zdravienadoma.sk/

Spracovala Andrea Hinková – Tarová

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.