Čajový punč – Recept

0
16

Čas prípravy: asi 15 minút
Celkový čas prípravy: asi 20 minút
Vystačí na: asi 4 porcie

Potrebujeme:

Na punč:

  • 100 ml vody
  • 2 vrecúška čierneho čaju
  • 400 ml brusnicovej šťavy alebo šťavy z červeného hrozna
  • 400 ml pomarančovej šťavy
  • 70 g hnedého kandizovaného cukru
  • 1 balíček Trstinového cukru mletý vanilkový struk Dr. Oetker
  • 1 kus celej škorice
  • štipka mletého kardamómu

Okrem toho potrebujeme:

  • 4 tepelne odolné poháre

Príprava:
1. Na prípravu punču uvaríme vodu a zalejeme čajové vrecúška.

2. Necháme asi 3 minúty lúhovať. Do kastrólika nalejeme obe šťavy.

3. Pridáme vylúhovaný čaj, cukor, trstinový cukor, škoricu a kardamóm a privedieme do varu. Krátko povaríme a potom naplníme do pohárov.

Tip: Pre alkoholický variant môžeme do punču pridať 2 PL rumu. Kardamóm môžeme nahradiť klinčekmi.

Krátky opis: Voňavý a lahodný nápoj na zahriatie a príjemnú zimnú pohodu s Trstinovým cukrom s mletým vanilkovým strukom Dr. Oetker.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.