Záhadná guvernantka, päť sirôt a strýko, ktorému zmenia život. Nová historická romanca

0
Guvernantka z Penwythe Hallu je 1.diel trilógie Romány z Cornwallu od Sarah E. Laddovej.

Guvernantka z Penwythe Hallu je 1.diel trilógie Romány z Cornwallu od Sarah E. Laddovej. Tá si získala priazeň slovenských čitateľov regentskými sériami Tajomstvá vresovísk a Poklady Surrey. Tentoraz nás zavedie na krásne, no drsné pobrežie Cornwallu, kde sa odohráva pútavý príbeh plný utrpenia a zrady, ale aj dôvery a lásky.

Cornwall, Anglicko 1811

Delii Greythornovej osud uštedril nejednu ranu. Po manželovej násilnej smrti utečie z Cornwallu a prijme miesto guvernantky v nádeji, že začne nový život.

Päť detí, ktoré vzdeláva, však po čase osirie. A keďže Delia dala ich otcovi pred jeho smrťou sľub, že ich neopustí, musí sa spolu s nimi presťahovať k ich strýkovi a poručníkovi. Ten žije práve v Cornwalle, na ktorý sa Delia zúfalo pokúša zabudnúť.

Jac Twethewey nevie, čo skôr – stoj čo stoj chce obnoviť zanedbané jabloňové sady na svojom panstve a prinavrátiť Penwythe Hallu zašlú slávu.

O svojom staršom bratovi nepočul celé roky, a tak keď sa uňho znenazdajky zjavia jeho ratolesti s ich guvernantkou, bojuje nielen so žiaľom nad stratou brata, ale aj s bremenom novej zodpovednosti.

Ba čo viac, guvernantka je veľmi uzavretá a Jac má pocit, že niečo tají, niečo temné, nedobré…

Nevyspytateľná hra osudu prevráti Delii i Jacovi život naruby, nadobro zmení ich postoje a názory. Kto bude napokon komu oporou a ako sa vyvinie vzťah strýka k synovcom a neteriam a k ich záhadnej guvernantke?

Guvernantka z Penwythe Hallu je 1.diel trilógie Romány z Cornwallu od Sarah E. Laddovej.

Guvernantka – aká je hlavná postava?

Deliu si zamilujete. Jej minulosť je bolestivá a temná, budúcnosť zasa neistá. Bojí sa, čo s ňou bude, no nehodlá sa vzdať. Miestami ju síce paralyzujú obavy, už to vyzerá, že nad ňou zvíťazia, ale všetko to prekoná a začína nový život.

Je inšpirujúce sledovať, ako sa vyrovnáva so strachom a ťažkou situáciou. Ako v sebe nachádza odhodlanie a silu bojovať.

Sarah E.Ladd už predošlými šiestimi knihami dokázala, že píše nádherné historické romance, ktoré oceňujú nielen čitateľky, ale aj médiá, či kritici.

O autorke

Sarah E.Ladd už predošlými šiestimi knihami dokázala, že píše nádherné historické romance, ktoré oceňujú nielen čitateľky, ale aj médiá, či kritici.

Vie perfektne vykresliť regentské obdobie, akoby ste v ňom žili. Krásne opisy prostredia, plastické postavy, romantika, ale aj temné tajomstvá a dobrodružné scény robia z jej knihy skvelé čítanie.

K tomu pridajte intrigy, zradu, dojímavé momenty, ale hlavne veľa lásky. Viaceré svetové autorky romancí sa zhodli, že je to úžasný začiatok novej série, ktorý ich doslova prilepil k stránkach a nevedeli sa od Guvernantky z Penwythe Hallu odtrhnúť.

Milan Buno, knižný publicista

Guvernantka: https://www.bux.sk/knihy/764355-guvernantka-z-penwythe-hallu.html

Mohlo by vás zaujímať:

  • Syrová omáčka – recept
    Syrová omáčka nikdy nesklame. Ak máte deti viete, že cestoviny sú absolútna topka. Syrovú omáčku môžete okrem cestovín použiť aj na mäso. Syrová omáčka je klasikou, ktorá nikdy neomrzí. Tento jednoduchý recept vám umožní vytvoriť bohatú, krémovú a sýtu omáčku v priebehu niekoľkých minút. Je to výborná voľba pre dni, keď nemáte veľa času na… Čítať viac: Syrová omáčka – recept
  • Jesenný návrat detí do škôl: Kľúčová je podpora imunity
    Jeseň je tu a s návratom detí do materských a základných škôl sa zvyšujú nároky na ich imunitný systém. Po letných prázdninách sa stretávajú s väčším počtom rovesníkov, čo prináša vyššie riziko šírenia respiračných chorôb. Práve v tomto období je preto dôležité zamerať sa na podporu imunity našich najmenších, aby sme ich ochránili pred nepriaznivými vonkajšími… Čítať viac: Jesenný návrat detí do škôl: Kľúčová je podpora imunity
  • Začiatok skvelej rodinnej ságy. Historický príbeh Továrnikova vila
    Továrnikova vila je historický príbeh, ktorý má jemnú romantickú linku a je to tak trochu rozprávka o chudobnej sirote a bohatom synovi továrnika. Vstúpte do honosnej vily pred vyše sto rokmi, odhaľte tajomstvá jej obyvateľov a vychutnajte si skvelý historický príbeh. Augsburg 1913.18-ročná Marie je dievča zo sirotinca a práve nastupuje ako pomocnica do kuchyne v honosnej továrnikovej vile, v… Čítať viac: Začiatok skvelej rodinnej ságy. Historický príbeh Továrnikova vila
  • Bojujete s nachladnutím? Recept
    Nachladnutie? Skúste ako prevenciu pred vonkajšími vplyvmi siahnuť po bylinkových čajoch. Dodajú organizmu imunitu a rôzne vitamíny. Dodajú telu látky podporujúce imunitu. Vhodné sú najmä sypané bylinné čaje, zelené čaje s množstvom antioxidantov alebo čaje bezteínové ako sú rooibos, lapacho a maté. V období rozšírených vírusových ochorení siahnite po bylinných čajoch známych svojimi liečivými účinkami – rakytníkový,… Čítať viac: Bojujete s nachladnutím? Recept
  • Tekvicové tartaletky – Recept
    Jeseň je pre prírodu obdobím, kedy sa pred dlhou zimou pripravuje na odpočinok. Pochmúrne počasie, pre ktoré je typická ťažká hmla zahaľujúca zafarbené stromy, rozjasnia tekvice, kráľovné jesene, ktoré sa v tomto období zbierajú. Farebné tekvice rozžiaria kuchyňu a skvele poslúžia aj ako dekorácia domova. Tekvice si ale zaslúžia viac pozornosti ako len skrz populárny americký… Čítať viac: Tekvicové tartaletky – Recept

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.