Studené polievky nemajú u nás zatiaľ veľkú tradíciu, no s príchodom teplejších dní možno aj vy budete mať chuť vyskúšať niečo nové a navyše – bez lepku a laktózy.
Počet porcií: 4
Potrebujeme: tyčový mixér
Potrebujeme:
4 veľké paradajky
2 lyžice olivového oleja Primadonna
2 lahôdkové cibuľky
2 červené papriky
500 ml zeleninového vývaru
morská soľ v mlynčeku Kania
čierne korenie v mlynčeku Kania
2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Čítajte tiež: Bezlepkové wafle
Postup
1. Ošúpané paradajky nakrájame na väčšie kúsky. Vo väčšom hrnci rozpálime trochu olivového oleja, na ktorom orestujeme bielu časť nadrobno nasekanej lahôdkovej cibuľky.
2. Potom pridáme nadrobno nakrájané papriky, ktoré sme zbavili jadierok (približne 2 lyžice si odložíme na ozdobenie) a nakrájané paradajky. Restujeme ešte 3 – 4 minúty.
3. Podlejeme vývarom a varíme na miernom plameni približne 20 minút. Ochutíme soľou, čiernym korením a necháme vychladnúť.
http://samanskesviecky.sk
Servírovanie
Vychladnutú polievku rozmixujeme na hladký krém, posypeme kúskami papriky a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Odporúčame podávať s opečeným bezlepkovým pečivom.