Doba prípravy: asi 30 minút
Doba pečenia: asi 10 minút
Prísady:
Na cesto:
- 300 g hladkej múky
- ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
- 3 balíčky Pudingu Originál s jahodovou príchuťou Dr.Oetker
- 100 g práškového cukru
- 250 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 1 vajce z podstieľkového chovu Babičkin dvor
Na náplň:
- 1 pohárik jahodového džemu
Na ozdobenie:
- 1 balenie Tubičiek na zdobenie Dr.Oetker
- lentilky
Ešte potrebujeme:
- plech na pečenie
- papier na pečenie
- váľok
- formičku na vykrajovanie v tvare kvietka
Príprava:
- Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, kypriaci prášok, pudingy a cukor. Pridáme maslo alebo margarín, vajce a ručne vypracujeme hladké cesto.
- Cesto vyvaľkáme na zľahka pomúčenej pracovnej ploche na plát s hrúbkou asi 4 mm. Formičkou povykrajujeme kvietky a prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra:160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 10 minút
- Upečené kvietky necháme vychladnúť a vždy 2 kúsky zlepíme džemom. Ozdobíme tubičkami a lentilkami podľa vlastnej fantázie.
- Namiesto kvietkov môžeme vykrajovať aj iné veľkonočné alebo jarné motívy.