Grilovaná broskyňa macerovaná v Karpatskom KB so zmrzlinou a ocrechami

0

„Muž v kuchyni“  foodbloger Juraj vytvoril takýto skvelý recept, ktorý si môžete urobiť na záhradnom grile alebo aj doma v kuchyni. A je to pochúťka! ?.

Ingrediencie:

  • zrelé broskyne/nektarinky
  • vanilková zmrzlina, alebo ešte lepšie mandľový nanuk (napr. Magnum)
  • orestované a nasekané orechy (napr. mandle)
  • med
  • mletá škorica
  • cukor kryštál
  • čerstvá mäta
  • údená soľ (voliteľné, ale odporúčané)
  • Karpatské KB, 2 PL

Postup:

Broskyne rozkrojíme, odstránime kôstky a necháme marinovať v Karpatskom KB (prípadne Karpatskom KB Škorica- Klinček ) cca 30min.

Po vybratí z marinády posypeme spodnú – čiže nakrojenú stranu cukrom a škoricou a dáme grilovať spodnou stranou nadol pri teplote cca 180 st (ideálne na uhlí, dreve).

Po ugrilovaní ľubovoľne prekladáme zmrzlinou/ rozdrveným nanukom, posypeme orechami, údenou soľou, mätou, zalejeme medom a podávame čím skôr /aby boli broskyne ešte teplé a zmrzlina nie úplne roztopená/.
Čítajte tiež: Slaný koláč s pórom, slaninou a bryndzou – Recept

Grilovaná broskyňa - recept

Dobrú chuť Vám praje Karpatské KB?

Foto a recepty v spolupráci s Karpatským KB vytvoril Juraj Praženka

Inšpirujte sa, viac ako 60 rôznych inšpiratívnych receptov nájdete na www.karpatskebrandy.sk

TIP: Tri varianty chutí pre vaše recepty

Tradiční kuchári, ale aj moderní a kreatívni fanúšikovia varenia mimoriadne ocenia pri príprave receptov kvalitu troch verzií Karpatského KB.

Klasické Karpatské KB je tradičný slovenský produkt, ktorý poznajú už viaceré generácie. Súčasťou nápoja je kvalitný vínny destilát aj slovenský med. Má plnú vyváženú chuť a jemnú vôňu s nádychom vanilky a sušeného ovocia.

Vyskúšať môžete aj variácie Karpatské KB Hruška a Karpatské KB Škorica Klinček. Môžete si ich vychutnať aj samostatne, ku šálke kávy, v miešaných nápojoch, či už studených alebo horúcich. 

Klasické Karpatské KB, ale aj variácie Hruška či Škorica-Klinček nájdete aj na e-shope: www.najnapoje.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.