Hruškovo-jablkový džem s karamelom – recept a súťaž

31

Obdobie želírovania je v plnom prúde a prinášam vám recept na skvelý hruškovo – jablkový džem. Zároveň môžete vyhrať balíček želírovacích produktov od Dr. Oetker. Na konci článku nájdete súťažnú otázku. Odpovedzte na ňu do komentára a ste v hre.

Vystačí na: asi 6 pohárov à 200 ml
Doba prípravy: asi 40 minút

Potrebujeme

  • 500 gramov hrušiek (čistá hmotnosť)
  • 350 gramov jabĺk kyslastých (čistá hmotnosť)
  • 500 gramov cukru
  • 150 ml čírej jablkovej šťavy
  • 1 balíček Kyseliny citrónovej Dr. Oetker
  • ½ balíčka Pektín Dr. Oetker

Postup:

1. Hrušky a jablká olúpeme, najemno pokrájame a odvážime 500 gramov hrušiek a 350 gramov jabĺk.

2. Vo veľkom hrnci zohrejeme 250 gramov cukru a na strednom ohni necháme skaramelizovať do zlatista. Hrniec odstavíme zo sporáka.

3. Ovocie, jablkovú šťavu a kyselinu citrónovú pridáme ku karamelu.

4. Polovicu balíčka Pektínu Dr. Oetker zmiešame s 2 polievkovými lyžicami cukru, pridáme do hrnca a všetko dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme 1 minútu. Pridáme zvyšný cukor, privedieme do varu, dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme.

5. Na tanierik kvapneme 1 – 2 kávovej lyžičky práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, pridáme do zmesi 2 zarovnané kávové lyžičky Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.

6. Odoberieme prípadnú penu a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkami, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme postáť na viečkach.

TIP: Džem môžeme pripraviť aj s trstinovým cukrom.

Súťaž:
Napíšte do komentára, aký produkt od Dr. Oetker používate vo svojej kuchyni najčastejšie a ste v hre o balíček želírovacích produktov.
Žrebujem 30.8. 2020

31 KOMENTÁRE

  1. Najčastejšie používame na pečenie kypriaci prášok do pečiva, vanilkový cukor. Vyskúšali sme už aj želírovací cukor 3:1.

  2. Najradšej máme puding Paula Oetker a v našej kuchyni najčastejšie používame: sušené droždie, cukor vanilkový, kypriaci prášok, škoricový cukor Oetker.

  3. Veľa pečiem, zaváram, takže používam všetko možné: Zlatý klas, Vanilkový cukor, Prášok do pečiva, Želatína, Stužovač za studena, Prášková šľahačka, Gelfixy, Pomôcka na zaváranie, Želírovací cukor so stéviou, arómy rumová, vanilková, citrónová, gélové farby…

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.