Obdobie želírovania je v plnom prúde a prinášam vám recept na skvelý hruškovo – jablkový džem.
Vystačí na: asi 6 pohárov à 200 ml
Doba prípravy: asi 40 minút
Potrebujeme
- 500 gramov hrušiek (čistá hmotnosť)
- 350 gramov jabĺk kyslastých (čistá hmotnosť)
- 500 gramov cukru
- 150 ml čírej jablkovej šťavy
- 1 balíček Kyseliny citrónovej Dr. Oetker
- ½ balíčka Pektín Dr. Oetker
Postup:
1. Hrušky a jablká olúpeme, najemno pokrájame a odvážime 500 gramov hrušiek a 350 gramov jabĺk.
2. Vo veľkom hrnci zohrejeme 250 gramov cukru a na strednom ohni necháme skaramelizovať do zlatista. Hrniec odstavíme zo sporáka.
3. Ovocie, jablkovú šťavu a kyselinu citrónovú pridáme ku karamelu.
4. Polovicu balíčka Pektínu Dr. Oetker zmiešame s 2 polievkovými lyžicami cukru, pridáme do hrnca a všetko dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme 1 minútu. Pridáme zvyšný cukor, privedieme do varu, dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme.
5. Na tanierik kvapneme 1 – 2 kávovej lyžičky práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, pridáme do zmesi 2 zarovnané kávové lyžičky Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.
6. Odoberieme prípadnú penu a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkami, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme postáť na viečkach.
TIP: Džem môžeme pripraviť aj s trstinovým cukrom.
Čítajte tiež: Marhuľový džem na tri spôsoby – recept
http://www.andawell.sk
Najčastejšie používam Dr.Oetker pudingy a solamyl.
Zelirovaci cukor 3:1
V lete casto pouzivam Dr. Oetker Gelfix Extra 2:1.
Na zaváranie želírovací cukor 3:1, na pečenie vanilkový cukor, pudingy, prášok do pečiva
Najčastejšie používame na pečenie kypriaci prášok do pečiva, vanilkový cukor. Vyskúšali sme už aj želírovací cukor 3:1.
Úplne najčastejšie kypriaci prášok s vínnym kameňom
Uplne najčastejšie vanilkový cukor, kypriaci prášok… Ale jasne ze okrem toho este pouzivam aj ine ?
gelfix
Najčastejšie Zlatý klas Dr. Oetker, tých mám vždy doma zásobu :)
Vanilkový cukor a prášok do pečiva
vanilkový cukor, zlatý klas
Na džemy najčastejšie používam Želírovací cukor 3:1 so stéviou
Najradšej máme puding Paula Oetker a v našej kuchyni najčastejšie používame: sušené droždie, cukor vanilkový, kypriaci prášok, škoricový cukor Oetker.
Vanilkový cukor a zlatý klas.
vanilkový cukor
Dr.oetker produkty používam pravidelne a často, hlavne vanilkový cukor, prášok do pečiva, punčovú polevu, zlatý klas a samozrejme puding
zlaty klas a puding
holandské kakao
U nás pudingy Dr.Oetker
Novinka trstinový cukor s rumovou príchuťou – veľmi dobrú chuť má v koláčoch.
pUDINGY HLAVNE ZLATY KLAS ,VANILKOVY CUKOR,želirovače .
Pudingy,šľahačku a zdobenie.
Veľa pečiem, zaváram, takže používam všetko možné: Zlatý klas, Vanilkový cukor, Prášok do pečiva, Želatína, Stužovač za studena, Prášková šľahačka, Gelfixy, Pomôcka na zaváranie, Želírovací cukor so stéviou, arómy rumová, vanilková, citrónová, gélové farby…
Zlatý klas a pudingy DR.OETKER.
vanilkový cukor a pudingy ?
Najčastejšie používame pudingy a kypriaci prášok
Šľahačku
škoricový cukor, trstinový cukor, zlatý klas, a úžasné pudingy ako horká čokoláda a mäta…
Pudingy, zlatý klas, vanilkový cukor
Zlatý klas
Puding BB.