Láska sa ukrýva v detailoch

0

Láska a bublinky majú niečo spoločné. V pohári čerstvo naliateho prosecca je ich veľa. Radosť pozerať sa, ako sa kĺžu po stenách oroseného pohára! Časom sa mnoho z nich stratí, no kým sa obsah toho vášho pohára môže pýšiť opojnou ľahkosťou bytia, je čo oslavovať. Na lásku a na zdravie!

Keby existovali odborníci na dlhoročné šťastie, 9 z 10 by to vrelo odporúčalo. Tým desiatym by bol svätý Valentín. Svojim rozhodnutím tajne oddávať tých, ktorí by sa sobášiť nemohli si vyslúžil povesť kňaza, ktorý mnohým pomohol k vytúženému šťastiu.
Čítajte tiež: Najlepším darom je spoločne strávený čas

Tajomstvá ukryté v proseccu
V prípade Valentínovho rozhodnutia tajomstvá láske prospeli. No všeobecne jej tajnosti nepristanú. V našich končinách bolo prosecco dlho opradené množstvom tajomstiev. Klebetilo sa o ňom ako o dievčenskom pití či nesofistikovanej náhrade šampanského. Prosecco je však nápoj, ktorý sa pýši dobrou povesťou a ušľachtilým pôvodom.

Toto označenie môžu nosiť len nápoje vyrobené z neskoro zrejúcej odrody hrozna Glera šľachtenej už v časoch Rímskej ríše. Tá je vo voňavom a sviežom nápoji zastúpená minimálne 85 % podielom a ostatných 15 % tvorí kvalitné hrozno z odrody Pinot Noir, Pinot Gris či Chardonnay.

Šarmantné metódy
Nápoj zo spomínanej odrody hrozna sa vyrábal po stáročia, no svoju perlivosť získal vďaka metóde Federica Martinottiho v 19. storočí. Tú do života uviedol vynálezca Charmant. Po ňom nesie i svoje šarmantné meno. Označenie pôvodu DOC či DOCG zas nájdete iba na etikete originálneho prosecca vyrobeného z hrozna pestovaného v provincii Veneta či Friuli.

Okrem precízneho výberu surovín prosecco za svoju chuť vďačí druhotnej fermentácii. Toto dvojité zušľachtenie z neho robí nenapodobiteľný nápoj, ktorý vašej Valentínskej večeri dodá punc nevšednosti.

Mionetto Prosecco Rosé Extra Dry s chráneným označením pôvodu láka jemnou farbou broskyňových kvetov, ktorá sa dosahuje pridaním šupiek Pinot Noir počas procesu dvojitej fermentácie. Tie v nápoji zotrvajú len tak dlho, kým výsledná farba, chuť a obsah tanínov nie je v dokonalej harmónii. Výsledkom je prosecco, ktoré vás očarí nehou, dlhotrvajúcou perlivosťou a sviežou chuťou červených bobúľ a grapefruitu. Znalci ocenia aj akcent medu, za ktorý prosecco Mionetto vďačí 60 – dňovému dozrievaniu na kvasinkách.

Nechajte sa zlákať na romantický Valentínsky večer. Keď k nemu budete hľadať pravé ružové talianske bublinky nájdete ich na stránke www.hubertonline.sk.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.