Mrkvový pohárový cheescake – Recept

2

Sviatky Veľkej noci sú tu a k nim patria aj maškrty. Nech sa páči recept na jednoduchý mrkvový cheescake v pohári.

Do jednoduchých krokov pečenia zapojte aj vašich pomocníkov a potom si spoločne vychutnajte maškrty, ktoré ste pripravili.

Skvelým tipom je napríklad tento Mrkvový cheesecake, ktorého lahodnú chuť si okamžite zamilujete!  
Čítajte tiež: Veľkonočný mazanec – Recept

 

Na mrkvový cheescake potrebujeme:

na cesto
300 gramov nastrúhanej mrkvy
150 gramov trstinového cukru 
180 gramov hladkej múky
2 vajcia
120 ml oleja
1 čl mletej škorice
1/2 čl prášku do pečiva 
štipku soli

na krém
250 gramov jemného tvarohu
250 gramov krémové syra alebo mascarpone
asi 100 gramov práškového cukru (podľa chuti)
kôra z jedného alebo dvoch (chemicky neošetrených) pomarančov

Postup:
1. Najskôr si očistíme a najemno nastrúhame mrkvu. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme olej, pripravenú mrkvu a všetky sypké ingrediencie, ktoré zapracujeme už ručne. Vznikne nám hustejšie cesto, ktoré nalejeme do formy a dáme piecť na približne 35-40 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov. 

2. Na krém iba vymiešame všetky ingrediencie a keď je cesto vychladnuté, rozmrvíme ho, na spodok pohárikov pridáme vrstvu krému, navrch ešte trochu omrviniek z cesta a necháme odležať v chladničke.
Čítajte tiež: Urobte si Veľkonočnú šunku – recept
http://samanskesviecky.sk

Zdroj: KiK

Cheesecake patrí medzi najznámejšie koláče sveta. Či už poviete tento pojem v Amerike, Európe alebo Ázii, každému sa hneď vybaví koláč z maslových sušienok a tvarohového syra.

Za svoju popularitu cheesecake vďačí 18. storočiu a Američanom. No jeho kariéra sa začala ešte o niečo skôr a na úplne inom kontinente.

Predchodca cheesecake pochádzal zo starovekého Grécka – bol to jednoduchý koláč z 2 surovín – tvarohu a medu, ktorý dodával energiu bojovníkom počas prvých olympijských hier.

Počiatky vzniku cheesecake sa teda datujú až do začiatku prvého tisícročia pred naším letopočtom. Neskôr bola jednoduchá verzia cheesecake, zložená zo pšeničnej múky, medu a syra, podávaná ako dezert na gréckych svadbách. 

Prvý recept na cheesecake je zachovaný z roku 230 nášho letopočtu.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.