Urobte si Veľkonočnú šunku – recept

0
48

Aj vám sa vôňa domácej údenej šunky spája s detskými časmi počas veľkonočného obdobia? Najlepšie chutila tradične doma urobená a vyúdená šunka, ktorú nám neskôr mamy či babičky podávali s vajíčkom, syrovou hrudkou, zeleninou a veľkonočným chlebíkom.

www.andawell.sk

Pripomeňte si slovenskú tradíciu a pripravte si aj vy svoju domácu šunku. Jednoducho podľa receptu Petra Dudáša, šéfkuchára hotela Crowne Plaza Bratislava.

Postup prípravy:

Jemne údená domáca hovädzia šunka
Falošnú sviečkovú odblaníme.
Pripravíme si marinádu, na ktorú potrebujeme
– údenú soľ
-olej
-celé čierne korenie
– čerstvý tymian
– kryštálový cukor
– bobkový list
– cesnak.

Postup:
1. Všetky ingrediencie spolu rozmixujeme. Hotovú marinádu natrieme na falošnú sviečkovú.

2. Vložíme do vákuového vrecka a odstránime z neho vzduch. Necháme odležať v chlade približne 4 až 6 dní.

3. Potom falošnú sviečkovú vyberieme z vákuového balenia a zaúdime pomocou bukových pilín.

4. Necháme údiť v studenom dyme približne 3 až 4 hodiny.

5. Po jemnom zaúdení dáme piecť pri 60°C na 4 hodiny do vyhriatej rúry.

Pyré z cíceru a červenej repy
Cícer a cviklu si uvaríme do mäkka. Cviklu očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Vychladené dáme do nádoby spolu s cícerom, olivovým olejom a čerstvým koriandrom. Pomocou tyčového mixéra vymiešame do hladkej pasty. Dochutíme soľou a čiernym mletým korením.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.