Nové recepty a novinky na veľkonočný stôl

0

Foodbogerka Maťka známa ako @stvoryzkuchyne pripravila v spolupráci s Karpatským KB tieto originálne inšpirácie. Môžete ich vyskúšať a spestriť svoj veľkonočný stôl.

Hráškové bruschetty so šampiňónmi

čas prípravy 20 min

Potrebujeme:
200 gramov mrazeného hrášku)
2 PL masla
syr Feta
hrsť vlašských orechov
čierne korenie
chlieb
2 hrste šampiňónov
1 PL masla
3 PL Karpatského KB
2 PL balsamico
soľ

Postup:
1. Na olivovom oleji opečieme krajce chleba. Odložíme bokom.

2. V horúcej osolenej vode 3 minúty povaríme hrášok, scedíme a preložíme do mixéra. Pridáme maslo, syr Feta, orechy a trošku čierneho korenia, premixujeme.

3. Šampiňóny očistíme a nakrájame na štvrtiny. Opečieme ich vysokou intenzitou na masle.

4. Jemne osolíme. Podlejeme ich Karpatským KB a necháme odpariť.

5. Na záver pridáme balsamico a povaríme na nižšom plameni cca minútu. Na chlebík navrstvíme hráškovú nátierku a pridáme šampiňóny.

6. Dozdobiť môžeme bylinkami alebo klíčkami.

Citrónovo makový koláč

čas prípravy 60 min

Potrebujeme:
6 vajíčok
200 gramov krupicového cukru
1/2 prášku do pečiva
170 gramov mletého maku
4 PL višňového alebo malinového lekváru
30 ml Karpatského KB
250 gramov hladkého tvarohu
100 ml smotany na šľahanie
3 PL práškového cukor
šťavu z 1 citróna alebo1 PL Karpatského KB
1 PL citrónovej šťavy
cca 100 g práškového cukru.

Postup:
1. Na korpus si bielka vyšľaháme s cukrom do tuha. Po jednom vmiešame a vyšľaháme žĺtka. Na záver vmiešame mak zmiešaný s práškom do pečiva. Cesto premiestnime na plech s papierom na pečenie (rozmer 20 x 30 cm) a pečieme cca 20 – 25 minút 180 st. Cesto vyberieme z plechu a necháme vychladnúť.

2. Na krém si vymixujeme tvaroh, smotanu, cukor a šťavu z citróna do tuha, necháme mierne zachladiť. Lekvár zahrejeme spolu s Karpatským KB. Korpus prerežeme pozdĺžne a jednu časť natrieme lekvárovou zmesou. Necháme vychladnúť a časť s lekvárom natrieme krémom. Priklopíme druhou časťou korpusu. 

3. Na polevu si zmiešame Karpatské KB alebo citrónovú šťavu s práškovým cukrom a natrieme na vrch. Necháme dlhšie zachladiť. Pred podávaním orežeme boky pre krajší vzhľad.
Čítajte tiež: Veľkonočné perníky – Recept

Autorka receptov a FOTO @stvoryzkuchyne

TIP: Tri varianty chutí pre vaše veľkonočné recepty
Tradičné gazdinky, ale aj moderné a kreatívne kuchárky mimoriadne ocenia pri príprave veľkonočných receptov kvalitu troch verzií Karpatského KB. Klasické Karpatské KB je tradičný slovenský produkt, ktorý poznajú už viaceré generácie. Súčasťou nápoja je kvalitný vínny destilát aj slovenský med. Má plnú vyváženú chuť a jemnú vôňu s nádychom vanilky a sušeného ovocia. Vyskúšať môžete aj variácie Karpatské KB Hruška a Karpatské KB Škorica Klinček. Môžete si ich vychutnať aj samostatne, ku šálke kávy, v miešaných nápojoch, či už studených alebo horúcich. Viac ako 50 rôznych inšpiratívnych receptov nájdete aj na www.karpatskebrandy.sk                                                                              
Prajeme vám krásne veľkonočné sviatky a dobrú chuť !

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.