Veľkonočné perníky – Recept

1
44

 Potrebujeme:

  • 420 gramov hladkej múky na krehké cesto

  • 140 gramov práškového cukru

  • 1/2 lyžičky jedlej sódy

  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva

  • 2 lyžičky (kopcovité) perníkového korenia

  • 50 gramov rozpusteného masla

  • 2 vajcia (ak máte malé, tak 3))

  • 2 kopcovité lyžice tekutého alebo rozpusteného medu

Na polevu:
gélové alebo práškové farby
2 bielky
300 gramov práškového cukru
trochu citrónovej šťavy

POSTUP:

  1. Zo všetkých uvedených ingrediencií vypracujte hladké cesto.

  2. Zabaľte cesto do potravinovej fólie a dajte na 30 min do chladničky (alebo cez noc).

  3. Posypte si dosku hladkou múkou a vyvaľkajte z cesta tenkú placku (perníčky sa trošku nafúknu).

  4. Vykrajujte perníčky a umiestňujte ich na papier na pečenie s dostatočnými rozstupmi. Potrite ich rozšľahaným vajcom.

  5. Pečte na 160 °C asi 5 minút – záleží na hrúbke cesta. Nepečte ich veľmi dohneda, inak môžu byť tvrdé. Sú hotové, keď sa zafarbia dozlata.

  6. Až vychladnú, môžete ich zdobiť.

    ZDOBENIE:
    Všetky uvedené ingrediencie šľahajte elektrickým šľahačom zapnutým na vysoký vákon asi 10 minút. Rozmiestnite do niekoľkých malých pohárikov a zafarbite. Na perníčky nanášajte štetcom, špáradlom alebo vreckom na zdobenie.

  7. Nechajte niekoľko hodín sušiť pri izbovej teplote.

 

 

 

1 komentár

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.