Menu Zavrieť

Veľkonočný veniec z Pavlovej torty

Náročnosť: jednoduché

Čas prípravy: asi 25 minút

Celkový čas prípravy: asi 115 minút

Vystačí na: 12 porcií

Prísady:

Na cesto:

  • 1 balenie Pavlova torty Dr. Oetker
  • 150 ml vody

Na náplň:

  • malinový krém (súčasť balenia)
  • 400 – 500 ml smotany na šľahanie

Na ozdobenie:

  • 1 balíček Marcipánu Dr. Oetker
  • Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
  • Farba gélová potravinárska modrá Dr. Oetker
  • Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
  • Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme:

  • elektrický ručný šľahač
  • plech na pečenie
  • cukrárske vrecko so zrezanou špičkou

Príprava:

  1. Na prípravu venca v mise dôkladne vyšľaháme zmes s vodou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plech vyložený papierom na pečenie vytvarujeme jednotlivé hniezda tesne vedľa seba do tvaru venca. Vložíme do rúry predhriatej na 150 °C, teplotu ihneď znížime na
  2. 110 °C a sušíme.

Elektrická rúra: 110 °C

Teplovzdušná rúra: 90 °C

Plynová rúra: stupeň 1

Čas sušenia: asi 90 minút

  1. Rúru vypneme a veniec necháme v uzavretej rúre vychladnúť.
  2. Na ozdobenie vyšľaháme malinový krém so smotanou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme krémom a nanesieme do jednotlivých hniezd.
  3. Na ozdobenie rozdelíme marcipán na štyri diely a každý z nich zafarbíme inou farbou. Zo zafarbeného marcipánu vytvarujeme malé vajíčka a ozdobíme nimi veniec.

Krátky opis: Pavlova torta Dr. Oetker ponúka inšpiratívne a naozaj atraktívne recepty. Krehké snehové cesto lahodne prepojené pikantným malinovým krémom v originálnom prevedení. Originálna veľkonočná sladká dekorácia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Navštívte náš voňavý e-shop

Pozrite si naše referencie