Ponúkam vám ďalší skvelý recept na sviatočný stôl, ktorým môžete potešiť svoj mlsný jazýček. Veľkonočný veniec z Pavlovej torty.
Náročnosť: jednoduché
Čas prípravy: asi 25 minút
Celkový čas prípravy: asi 115 minút
Vystačí na: 12 porcií
Prísady:
Na cesto:
1 balenie Pavlova torty Dr. Oetker
150 ml vody
Na náplň:
malinový krém (súčasť balenia)
400 – 500 ml smotany na šľahanie
Na ozdobenie:
1 balíček Marcipánu Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska modrá Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
K príprave potrebujeme ešte:
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie
cukrárske vrecko so zrezanou špičkou
Čítajte tiež: Veľkonočný zajko z ponožky? Jednoduchá dekorácia
Veľkonočný veniec z Pavlovej torty: príprava:
1. Na prípravu venca v mise dôkladne vyšľaháme zmes s vodou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale.
2. Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plech vyložený papierom na pečenie vytvarujeme jednotlivé hniezda tesne vedľa seba do tvaru venca.
3. Vložíme do rúry predhriatej na 150 °C, teplotu ihneď znížime na 110 °C a sušíme.
Elektrická rúra: 110 °C
Teplovzdušná rúra: 90 °C
Plynová rúra: stupeň 1
Čas sušenia: asi 90 minút
4. Rúru vypneme a veniec necháme v uzavretej rúre vychladnúť.
5. Na ozdobenie vyšľaháme malinový krém so smotanou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme krémom a nanesieme do jednotlivých hniezd.
6. Na ozdobenie rozdelíme marcipán na štyri diely a každý z nich zafarbíme inou farbou. Zo zafarbeného marcipánu vytvarujeme malé vajíčka a ozdobíme nimi veniec.
Krátky opis: Krehké snehové cesto lahodne prepojené pikantným malinovým krémom v originálnom prevedení. Originálna veľkonočná sladká dekorácia.
Očistite si počas Veľkej noci seba aj svoju domácnosť pomocou očistnej sviečky a odstráňte tak všetko negatívne: https://samanskesviecky.sk/produkt/ocistna-cakrova-sviecka-cista-dusa/