Jesenná pochúťka s tekvicou a príchuťou exotiky.
Náročnosť: stredne náročná príprava
Čas prípravy: 50 minút
Vystačí na: 12 porcií
Potrebujeme:
Na cesto:
200 gramov hladkej múky
50 gramov cukru
150 gramov zmäknutého masla
štipku soli
Na náplň:
500 gramov tekvicového pyré
200 ml kyslej smotany (15 %)
60 gramov cukru
3 vajcia
2 balíčky Trstinového cukru s rumovou arómou Dr. Oetker
1-2 kávovej lyžičky Arómy ananás Dr. Oetker
1 kávovej lyžičky mletej škorice
Štipku mletého muškátového oriešku
Ešte potrebujeme:
Tortovú formu (Ø 26 cm)
Postup:
1. Na prípravu cesta ručne zmiešame všetky suroviny. Cesto na doske rozvaľkáme a vložíme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie, po stranách ho vytiahneme do výšky 3 cm.
2. V mise zmiešame tekvicové pyré, smotanu, cukor a vajcia, pridáme trstinový cukor, ananásovú arómu, škoricu a štipku muškátového orieška.
3. Náplň nalejeme na korpus, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: 180 °C
Doba pečenia: asi 40 minút
4. Po upečení vyberieme z rúry, necháme pri izbovej teplote vychladnúť a podávame.
TIP: Tekvicové pyré môžeme nahradiť jablkovým alebo hruškovým, ostatné suroviny necháme rovnaké.
Tekvicový koláč je krehká jesenná pochúťka, ktorá sa výborne hodí k popoludňajšiemu čaju, káve alebo kakau. Na slávnostnú chvíľku ho môžeme doplniť o vyšľahané mascarpone s cukrom alebo šľahačkou a ozdobiť kúskom jesenného ovocia alebo troškou medovky.
Čítajte tiež: Čokoládová torta s ovocím – Recept
http://www.andawell.sk