Anjelské rezy – RECEPT

0
21

Vianočné recepty

 

Na cesto:
2 bielky
2 žĺtky
120 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru
150 ml smotany na šľahanie
200 g polohrubej múky
½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva

Na vanilkovú náplň:
2 balíčky Zlatého klasu
750 ml mlieka
250 g zmäknutého masla
150 g práškového cukru
1 balíček Vanilkového cukru
4 PL rumu

Na kokosovú náplň:
500 ml smotany na šľahanie
1 balíček Crème Olé s kokosovou príchuťou
1 balíček Smeta-fixu
50 g strúhaného kokosu

Na ozdobenie:
20 g strúhaného kokosu
Perličky strieborné

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)

elektrický ručný šľahač

Postup:

  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V druhej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme smotanu a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vyšľaháme dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame sneh. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 3

    Doba pečenia: asi 25 minút

  1. Korpus necháme vychladnúť.

  2. Na prípravu vanilkovej náplne uvaríme Zlaté klasy podľa návodu na obale, ale len so
    750 ml mlieka.

  3. Odstavíme zo sporáka a za občasného miešania necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka a postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas. Nakoniec krátko zašľaháme rum.
  4. Náplň nanesieme na korpus a rovnomerne rozotrieme. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky a necháme stuhnúť.

  5. Na prípravu kokosovej náplne nalejeme smotanu do vyššej nádoby. Pridáme Crème Olé, Smeta-fix a na strednom stupni šľaháme asi 1 minútu. Náplň nesmie byť príliš tuhá. Nakoniec vmiešame kokos a rozotrieme na vanilkovú náplň.

  6. Nakrájame na rezy, posypeme kokosom a ozdobíme perličkami.

TIP:
Medzi náplne je možné vložiť nakrájaný ananás.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.