U nás doma sa varí tradične. Základom sú domáce suroviny. Som zástancom Baťovej filozofie 8 hodín spi, 8 hodín pracuj a zvyšok sa venuj svojim záľubám. Medzi tie patrí u mňa záhrada, varenie a počas sezóny konzervovanie a zaváranie. Pokiaľ ide o jedlo, suroviny, ktorých názov neviem ani prečítať nieto ešte zohnať, nevyhľadávam. Preto sú aj moje recepty tradičné a každý kto chce, si mô§že suroviny zameniť podľa svojho gusta. U nás v rodine nie sú žiadne intolerancie ani alergie, takže vyvážená strava, pravidelnosť a samozrejme pohyb, sú tie najdôležitejšie kritériá pre varenie. Samozrejme okrem domácich surovín.
Kečup. Tento rok som vysadila 6 druhov paradajok, takže vám nepoviem odrodu, z ktorej je vyrobený. Zo všetkých :) A po pravde, kečup pripravoval môj starší syn, ja som bola len v roli pozorovateľa.
Domáci kečup:
Potrebujeme:
3 kilogramy paradajok
0,5 kilogramov cibule
1 kilogram jabĺk
cesnak
0,5 kilogramu cukru (ja dávam práškový)
bobkový list
čierne korenie
Postup:
Je to veľmi jednoduché
- Paradajky, cibuľu aj jablká nakrájame, pridáme ostatné ingrediencie a necháme variť.
- Obrníme sa trpezlivosťou a každých 15 minút zamiešame.
- Asi tak po dvoch hodinách, keď je už všetko uvarené, odstavíme a necháme trochu vychladnúť.
- Niekto kečup pasíruje, ja ho dávam do mixéru Delimano, vďaka čomu je absolútne hebký a lahodný.
- Vylejeme do pohárov a poriadne zatvoríme.
- Pripravíme si trúbu, nastavíme na 110 stupňov Celzia, na plech dáme gázu, pridáme vodu a necháme 30 minút sterilizovať.
Dobrú chuť :)
Čítajte tiež: Jahodový džem s chilli – Recept
http://www.andawell.sk