Všetky pochúťky sú už ugrilované a vy ich hrdo servírujete. Ale čo k nim podávať? Chlieb a zemiaky sú klasika, ale je to nuda. Chcelo by to niečo špeciálne, aby si to všetci pamätali.
Tak urobte čatní. Trebárs aj týždeň vopred. Ale nie také obyčajné, vyskúšajte si pripraviť originálne, domáce s kvapkou KBčka pre delikátnu chuť.
Cibuľové čatní so slaninkou
Potrebujeme:
650 g červenej cibule
150 g anglickej slaniny
50 ml Karpatského KB
2 polievkové lyžice krémového balsamikového octu
4 polievkové lyžice hnedého cukru
soľ
Postup:
1. Na troške oleja si v hlbšej panvici opražíme slaninu do chrumkava. Slaninu vyberieme a vytopenú masť necháme v panvici. Cibuľu očistíme a nakrájame na prúžky. Nakrájanú cibuľu dáme do panvice s vytopenou masťou. Jemne osolíme a necháme skaramelizovať na strednom plameni. Proces karamelizovania trvá približne 60 minút. Cibuľu v panvici premiešame každých 10 minút. Z dna jemne zoškrabeme zhnednuté časti. Cibuľa by mala zmäknúť , zosladnúť a sfarbiť sa na jemne hnedo.
2. Potom k cibuli pridáme cukor, balsamikový ocot a Karpatské KB. Zmes necháme ešte 10 minút povariť. Na záver pridáme slaninu a premiešame. Naplníme do pohárika a zavrieme. Necháme vychladnúť pod utierkou.
A čo sa nezje, môžete podarovať ako výslužku. Chutí skvelo k pečenému mäsu, hamburgerom dokonca i obyčajným párkom dá neobyčajnú chuť. S Karpatským KB sa varí naozaj skvele. Skúste to.
Ak vás naše tipy zaujali, omnoho viac ich nájdete na www.karpatskebrandy.sk
FOTO @stvoryzkuchyne