Domáci tradičný kečup – RECEPT

1

U nás doma sa varí tradične. Základom sú domáce suroviny. Som zástancom Baťovej filozofie 8 hodín spi, 8 hodín pracuj a zvyšok sa venuj svojim záľubám. Medzi tie patrí u mňa záhrada, varenie a počas sezóny konzervovanie a zaváranie. Pokiaľ ide o jedlo, suroviny, ktorých názov neviem ani prečítať nieto ešte zohnať, nevyhľadávam. Preto sú aj moje recepty tradičné a každý kto chce, si mô§že suroviny zameniť podľa svojho gusta. U nás v rodine nie sú žiadne intolerancie ani alergie, takže vyvážená strava, pravidelnosť a samozrejme pohyb, sú tie najdôležitejšie kritériá pre varenie. Samozrejme okrem domácich surovín.

Kečup. Tento rok som vysadila 6 druhov paradajok, takže vám nepoviem odrodu, z ktorej je vyrobený. Zo všetkých :) A po pravde, kečup pripravoval môj starší syn, ja som bola len v roli pozorovateľa.

Domáci kečup:

Potrebujeme:
3 kilogramy paradajok
0,5 kilogramov cibule
1 kilogram jabĺk
cesnak
0,5 kilogramu cukru (ja dávam práškový)
bobkový list
čierne korenie


Postup:

Je to veľmi jednoduché

  1. Paradajky, cibuľu aj jablká nakrájame, pridáme ostatné ingrediencie a necháme variť.
  2. Obrníme sa trpezlivosťou a každých 15 minút zamiešame.
  3. Asi tak po dvoch hodinách, keď je už všetko uvarené, odstavíme a necháme trochu vychladnúť.
  4. Niekto kečup pasíruje, ja ho dávam do mixéru Delimano, vďaka čomu je absolútne hebký a lahodný.
  5. Vylejeme do pohárov a poriadne zatvoríme.
  6. Pripravíme si trúbu, nastavíme na 110 stupňov Celzia, na plech dáme gázu, pridáme vodu a necháme 30 minút sterilizovať.

    Dobrú chuť :)
    Čítajte tiež: Jahodový džem s chilli – Recept
    http://www.andawell.sk

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.