Kotleta, prsíčka či krkovička sú stálicami pri takmer každom letnom grilovaní. Ale čo tak svoj večer s priateľmi trocha ozvláštniť? Na to sa skvele hodí žltá cuketa.
Je oproti svojmu rozšírenejšiemu zelenému variantu ešte krehkejšia a chuťovo výraznejšia. Skúste ju grilovať spolu s mäsom, zemiakmi alebo hubami, ktoré všetky skvelo doplňuje. A pokiaľ nechcete zrovna grilovať, žltú cuketu môžete využiť aj pri dusení, do polievok alebo dokonca pri príprave lahodných sladkých lievančekov.
Čo budeme potrebovať:
4 kuracie prsia
3 cukety
2 strúčiky cesnaku
štipku mletej papriky
štipku mletej rasce
štipku karí
štipku čili
štipku mletého zázvoru
olivový olej
čierne korenie
soľ
Postup
Kuracie prsia očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. V miske zmiešame olivový olej so všetkým korením. Pridáme lisovaný cesnak a nakoniec podľa chuti osolíme a okoreníme. Do zmesi naložíme kuracie mäso.
Necháme naložené niekoľko hodín.
Cuketu nakrájame pozdĺžne na tenké plátky a ešte na menšie plátky. Cuketu osolíme a necháme vypotiť. Prebytočnú vodu vysajeme papierovými obrúskami. Plátky cukety zvinieme, napicháme spoločne s kuracím mäsom na špajdle a dáme grilovať.
Počas grilovania potierame ochuteným olivovým olejom.
Grilujeme asi 15 minút.
Zdroj: Tesco