Jablkové želé s kúskami hrušiek – Recept

0
Jablkové želé s kúskami hrušiek
Jablkové želé s kúskami hrušiek

Raňajková špecialita

Obtiažnosť:  ľahká príprava
Doba prípravy: asi 30 minút
Vystačí na: asi 3 poháre à 350 ml

Prísady:
1 Vanilkový struk „Bourbon“ Dr.Oetker
800 ml jablkovej šťavy
200 g hrušiek (olúpaných a nakrájaných na malé kúsky)
1 balíček Gelfixu Extra 2:1 Dr.Oetker
500 g cukru

Príprava:
1.
Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a nožom vyškrabeme dreň.

2. Vo väčšom hrnci premiešame šťavu s kúskami hrušiek a vanilkovou dreňou.

3. Obsah balíčka Gelfixu zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do zmesi. Zmes za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Potom ju odstavíme.

4. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania zmes dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného želé. Ak je želé po vychladnutí málo tuhé, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

5. Prípadnú penu odoberieme a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkom, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

TIP:
Aby boli kúsky hrušiek v želé rovnomerne rozložené, počas chladnutia poháre niekoľkokrát otočíme.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.