Bez laktózy
Potrebujeme:
250 g bezlaktózovej Hery
200 g hladkej múky
150 g polohrubej múky
100 g trstinového cukru
120 g zmesi orechov (lieskové, vlašské, kešu, mandle)
Na polevu
1 bielok
150 g práškového cukru
1 ČL citrónovej šťavy
nasekané orechy
čokoláda bez laktózy
strúhaný kokos na posypanie
Postup:
1.Orechy na jemno pomeľte a zmiešajte všetky suroviny na cesto. Vypracujte cesto, ktoré nebude lepivé. Podľa potreby môžete pridať trocha hladkej múky. Spracované cesto nechajte do druhého dňa odležať v chladničke.
2. Na druhý deň vyvaľkajte na ľahko pomúčenej doske. Vykrajujte ľubovoľné tvary, ktoré skladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
3.Pečte v trúbe vyhriatej na 170 stupňov približne 12 minút, kým nezačnú tmavnúť.
4. Sušienky nechajte úplne vychladnúť, ideálne do druhého dňa.
Pripravte si polevu. Bielok a cukor vyšľahajte na vysokých otáčkach do tuhšieho bieleho snehu. Sušienky potrite snehom a ozdobte orieškami, kokosom alebo čokoládou.
Čítajte tiež: Perníkové snehuliaky
Čítajte tiež: Linecké kvietky – Recept
http://samanskesviecky.sk