Jahody a čerešne sú zázraky leta. Ideálne je ich jesť priamo obraté a vychutnať si tak ich úžasnú chuť plnú vitamínov. A aby ste si uchovali trochu leta a počas neho pripravili skvelé letné drinky, prinášame vám recept na jahodovo čerešňový sirup.
Sirup: Jahodovo -čerešňový
Náročnosť: Jednoduchá príprava
Čas prípravy: asi 40 minút
Vystačí na: 700 ml sirupu
Potrebujeme:
250 gramov očistených a rozmixovaných jahôd
250 gramov odkôstkovaných a rozmixovaných čerešní
200 ml vody
1 balíček Cukru na sirup Dr. Oetker
Postup:
1. Na prípravu sirupu jahody a čerešne vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 5 minút povaríme.
2. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme cukor na sirup a odložíme na noc do chladničky.
2. Na druhý deň zmes prepasírujeme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a 5 minút povaríme.
3. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a zohriatych fliaš. Fľaše dôkladne uzavrieme viečkami a asi na 20 minút položíme naležato.
TIP: Sirup môžeme pripraviť aj z mrazeného ovocia.
Foto: http://www.canva.com