Náročnosť: Jednoduchá príprava
Čas prípravy: asi 40 minút
Vystačí na: 700 ml sirupu
Potrebujeme:
250 gramov očistených a rozmixovaných jahôd
250 gramov odkôstkovaných a rozmixovaných čerešní
200 ml vody
1 balíček Cukru na sirup Dr. Oetker
Postup:
1. Na prípravu sirupu jahody a čerešne vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 5 minút povaríme.
2. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme cukor na sirup a odložíme na noc do chladničky.
2. Na druhý deň zmes prepasírujeme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a 5 minút povaríme.
3. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a zohriatych fliaš. Fľaše dôkladne uzavrieme viečkami a asi na 20 minút položíme naležato.
TIP: Sirup môžeme pripraviť aj z mrazeného ovocia.
[…] Čítajte tiež: Bazový sirup – ReceptČítajte tiež: Sirup: Jahodovo-čerešňový – recepthttp://samanskesviecky.sk […]