Ovocná bomba – Recept

0

Sladké potešenie pre každého s dávkou lesného ovocia a Zlatým klasom Originál Dr. Oetker.

Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: 15 minút
Vystačí na: 6 porcií

Potrebujeme:
500 gramov zmesi mrazeného lesného ovocia
2 balíčky Vanilkového cukru Dr. Oetker
2 zarovnané polievkové lyžice cukru
500 ml sirupu z lesnej zmesi
1 balíček Želatíny na stuženie krémov Dr. Oetker
1 balíček Zlatého Klasu Originál Dr. Oetker (40 g)

Na ozdobenie:
200 ml smotany na šľahanie (33 %)
200 gramov zmesi čerstvého lesného ovocia
niekoľko lístkov mäty piepornej

Ešte potrebujeme:
6 misiek
potravinársku fóliu 

Príprava:

1. Na prípravu dezertu vložíme do kastrólika ovocie. Posypeme ho vanilkovým cukrom a cukrom.

2. Zalejeme 300 ml sirupu, zamiešame a necháme asi 15 minút odstáť. Želatínu necháme napučať podľa návodu na obale. 

3. Potom v 200 ml sirupu dôkladne vymiešame Zlatý klas. Ovocie privedieme do varu a vlejeme Zlatý klas a asi minútu povaríme.

4. Odstavíme, pridáme želatínu a miešame, kým sa úplne nerozpustí.

5. Dezert nalejeme do misiek vyložených potravinárskou fóliou a necháme stuhnúť.

6. Potom dezert vyklopíme na tanierik, odoberieme fóliu a ozdobíme vyšľahanou šľahačkou, ovocím a lístkami mäty.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.