Slávky po námornícky – Recept

0

S projektom Zrodené v EÚ a v spoluprácu s kuchárom Petrom Cvanom ochutnáme tradičné pokrmy z rôznych kútov Európy. Zo severu na juch, zo západu na východ. Spoločne vyrazíme na ochutnávku do desiatich krajín a pripravíme si tradičné jedlá z kvalitných európskych surovín tak, ako ich varili nielen naše babičky, ale aj babičky v Česku, Taliansku, Belgicku, Francúzsku, Maďarsku, Švédsku, Grécku, Írsku, Portugalsku a na Malte.

Našou terajšou zastávkou je krajina Beneluxu so sídlom Európskej únie – Belgicko.

Moule a la Mariniere / Slávky po námornícky (4 porcie)



Potrebujeme:
2 kg sláviek
1 dcl bieleho vína
1 červenú cibuľu
4 strúčiky cesnaku
Zväzok plocholistého petržlenu
Rozmarín
Tymián
Soľ
Korenie
Lyžicu masla

Postup:
1. Do veľkého hrnca nalejeme olej a cesnak nasekaný nadrobno.

2. Speníme na oleji, pridáme červenú cibuľu, čerstvý rozmarín a tymián.

3. Restujeme a pridáme biele víno.

4. Vhodíme slávky a zakryjeme pokrievkou.

5. Dusíme maximálne 5 minút, kým sa slávky otvoria – tie, ktoré sa neotvoria, vyhodíme.

6. Pridáme väčšie množstvo nasekanej petržlenovej vňate, zamiešame a môžeme servírovať.

Tip: Čerstvú slávku spoznáme podľa toho, že je zatvorená a čistá, mala by tiež voňať po slanej vode.

Viac informácií na www.zrodene.eu

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.