Tekvicová omáčka – RECEPT aj pre začiatočníkov

2

Je sezóna tekvíc a to je rozhodne príležitosť to využiť. Veď kedy inokedy si pripraviť dobroty z tekvíc, keď nie počas jej sezóny. Tekvicová omáčka.

Tekvica pochádza zo Strednej Ameriky a odtiaľ sa cez Severnú Ameriku dostala do Európy. Dnes ju u nás pestujú mnohí záhradkári, sezónnou zberu je jeseň.
Čítajte tiež: V hlavnej úlohe tekvica – recepty

Tekvica podporuje trávenie, udržiava mladosť, posilňuje imunitu, udržiava zdravé oči, pomáha zmenšovať tukové vankúšiky, je prospešná v tehotenstve, pre zdravé spermie, srdce, tehotenstvo, atď.

Tekvicová omáčka
Potrebujeme:
Tekvicu (1 kus)
Mrkvu (5 ks)
olej
cibuľu
soľ
cukor
vegetu
smotanu 30 %
bujón zeleninový (podľa chuti) alebo vývar
šťavu z citrónu
ak chcete na zahustenie Solamyl

Postup:
1. Ošúpeme tekvicu a buď ju pokrájame na kocky alebo nastrúhame. Nakrájame si aj cibuľu.
2. Na oleji upražíme cibuľku do sklovita a následne pridáme tekvicu.
3. Dáme cukor a celé skaramelizujeme.
4. Jemne osolíme a necháme restovať. Na začiatok môžeme pridať trochu vody, ale tekvica si pustí svoju.
5. Keď je tekvica polomäkká, pridáme zeleninový bujón. V tejto fáze ju môžete zahustiť Solamylom ( ja to nerobím, tekvica je dosť hustá)
6. Dovaríme, rozmixujeme.
7. Pridáme smotanu a necháme prevrieť.
Čítajte tiež: Pita chlieb – recept aj pre začiatočníkov
http://www.andawell.sk

Dobrú chuť :)

  • Nov v Blížencoch: Čas zasiať nové myšlienky a komunikovať srdcom
    Nov v Blížencoch bude 27. mája 2025. Májový Nov sa spája s komunikáciou, učením, zvedavosťou a myslením. Blíženci sú vzdušné znamenie. Ovláda ich planéta Merkúr, čo im dodáva mentálnu bystrosť, ale aj potrebu prepojiť sa s ostatnými prostredníctvom rozhovorov, písania či nových informácií.
  • Provence, schátraný penzión a nečakaná láska. Leto, ktoré všetko zmenilo
    Slnkom zaliate uličky, poháre rosé, vôňa levandule a francúzske dobrodružstvo. Mesiac v Provence je feel-good príbeh, ktorý vám prinesie nielen dovolenkovú náladu, ale aj otázky o tom, čo vlastne znamená byť šťastná.
  • Nový Superman mieri do kín
    Dlho očakávaný finálny trailer k filmu Superman z dielne DC Studios je konečne vonku! Veľkolepý návrat komiksového hrdinu pod taktovkou režiséra a zároveň šéfa DC Studios Jamesa Gunna uvidíme v distribúcii Continental Film už 10. júla.
  • Prečo sú dnešné deti iné, ako sme boli my?
    Základným slovom je transformácia. Možno si aj vy kladiete otázku, prečo mnoho dnešných detí a mladých ľudí nepozná, čo je to zodpovednosť, cieľavedomosť a namiesto toho, aby behali po vonku a hrali rôzne hry, radšej sedia za počítačmi. Snažíte sa tomu zabrániť, alebo túto pre vás neznámu formu hry aspoň eliminovať, ale nič už nie je ako kedysi.… Čítať viac: Prečo sú dnešné deti iné, ako sme boli my?
  • Vyzerajte štýlovo s batohom v každom veku
    Batohy už dávno nie sú výsadou len školákov a ľudí smerujúcich do posilňovne. Prešli obrovským vývojom a dostali sa až na prehliadkové móla. Milovníci módy vedia, že či máte 30, 40 alebo 50 rokov, vždy sa nájde batoh, ktorý bude dokonale ladiť s vašou osobnosťou a budete štýlová. Bojíte sa, že budete namiesto toho vyzerať príliš školácky? Naše nasledujúce… Čítať viac: Vyzerajte štýlovo s batohom v každom veku

2 KOMENTÁRE

  1. Super Aďka ?Vyskúšam .Ja robím takto:
    Tekvicu poumývam ,vyberiem jadierka a poorezujem škaredosti zo šupky.Inak dám variť aj so šupou.Pridám 5ks stredne veľkej mrkvy,bobkový list a vegetu.Zalejem vodou tesne nad zeleninkou,prilievam iba ak treba počas varenia.Po zmäknutí rozmixujem a tým,že tam nebolo veľa vody,nezahusťujem,lebo je hustá.Nakoniec pridám 1čajovú lyžičku smotanového nátierkového masla (pre chuť)Pokvapkám tekvicovým olejom,pridám štipku muškátového orieška a tekvicové semiačka.Celá príprava aj s varením trvá cca 30minút ?Tak trošku inšpirácie aj odomňa ❤

    • Ďakujem Alenka :)Mrkvu dávam aj ja, pretože sa dokáže krásne snúbiť z tekvicou. Toto je základný recept a každý si ho môže akokoľvek upraviť. Ďakujem krásne za inšpiráciu, budem v´dačná za akékoľvek ďalšie tipy.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.