Vanilkové dukáty – RECEPT

0

Náročnosť: jednoduché
Čas prípravy: do 20 minút
Vystačí na: asi 80 ks

Potrebujeme:

Na cesto:
250 gramov hladkej múky
1 balenie Zlatého klasu Originál Dr. Oetker / 40 g /
30 gramov trstinového cukru
2 balenia Trstinového cukru mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
200 gramov zmäknutého masla

Na obalenie:
100 gramov preosiateho práškového cukru
1 balíček Vanilkového cukru Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:
Plech na pečenie (30 x 40 cm)

Postup:
1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so Zlatým klasom a cukrami. Pridáme maslo a ručne vypracujeme dohladka.

2. Cesto rozdelíme na štyri rovnaké diely, z ktorých vytvarujeme asi 30 cm dlhé valčeky. Z každého valčeka ostrým nožom nakrájame 20 koliesok.

3. Kolieska nanesieme na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Doba pečenia: asi 12 minút

4. Na obalenie v miske vymiešame práškový cukor s vanilkovým cukrom. Ešte teplé pečivo v zmesi obalíme.

TIP: Valčeky sa nám budú lepšie krájať, ak ich pred krájaním uložíme na 1 hodinu do mrazničky.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.