Veľkonočné nátierky – Recept

1

Už sú u vás prípravy na Veľkú noc v plnom prúde? Prinášame ešte pár tipov, s ktorými si môžete oživiť sviatočný stôl.

 

Šunkovo-karfiolová nátierka

4 porcie

Ingrediencie:

200 g šunky
200 g uvareného karfiolu
1 malá červená cibuľa
3 lyžice majonézy
2 lyžice nakladaného zeleného korenia
soľ

Postup:
Šunku a karfiol rozmixujeme najemno. Zmiešame s korením, nasekanou cibuľkou, majonézou a dochutíme soľou.

Tuniaková nátierka s olivami

4 porcie

Ingrediencie
240 g tuniaka z plechovky, bez nálevu
70 g čiernych olív bez kôstiek a bez nálevu
3 lyžice majonézy
soľ, čierne korenie
kôra z 1 citrónu

Postup: 
Tuniaka roztlačíme vidličkou a zmiešame s nasekanými olivami. Pridáme majonézu, nastrúhanú citrónovú kôru a dochutíme soľou.

Nivová nátierka s hruškami a orechmi – vegetariánska

4 porcie

Ingrediencie:
200 g nastrúhanej nivy
100 g čerstvé hrušky
Šťava z 1 citrónu
2 lyžice majonézy
Orechy (vlašské alebo pekanové)
Brusnice na ozdobu

Postup:
Hrušku nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou, zmiešame s nastrúhanou nivou a majonézou. Ozdobíme nasekanými orechmi a brusnicami.

Matjesová nátierka

4 porcie

Ingrediencie:
100 g matjesov v oleji (bez oleja)
200 g varených zemiakov
1 jarná cibuľka
štipka cukru
3 lyžice majonézy

Postup:
Matjesy rozmixujeme najemno. Zemiaky roztlačíme vidličkou. Zmiešame s nasekanou cibuľkou, majonézou a dochutíme cukrom.  

Artičoková nátierka s vajíčkom – vegetariánska

4 porcie

Ingrediencie:
160 g naložených artičokov (bez nálevu)
4 natvrdo uvarené vajcia
2 lyžice kapár
3 lyžice majonézy
Soľ, čierne korenie

Postup:
Artičoky a vajíčka zmixujeme najemno. Pridáme kapary a zmiešame s majonézou. Ochutíme soľou a čiernym korením. 

Syrová nátierka s reďkovkami- vegetariánska

4 porcie

Ingrediencie:
200 g reďkoviek
200 g tvrdého syra
2 strúžiky cesnaku
2-3 lyžice majonézy
soľ

Postup:
Syr nastrúhame nahrubo a reďkovky nasekáme na rezančeky. Zmiešame s prelisovaným cesnakom, majonézou a ochutíme soľou.

cerová nátierka s chilli – vegetariánska

4 porcie

Ingrediencie:
400 g uvareného cíceru bez nálevu (môže byť aj z plechovky)
1 lyžice zeleného hrášku
1 strúčik cesnaku
1 chilli paprička
1 lyžice horčice
3 lyžice majonézy
soľ, čierne korenie

Postup: 

Cícer rozmixujeme najemno.

Zmiešame s majonézou.

Cesnak roztlačíme so soľou.

Zmiešame s hráškom, nasekanou chilli papričkou ochutíme čiernym korením.

Nátierka z koreňovej zeleniny – vegetariánska

4 porcie

Ingrediencie:
70 g mrkvy
50 g zeleru
50 g petržlenu
70 g cibule
1 lyžice oleja
1 lyžice horčice
2 lyžice majonézy
soľ, čierne korenie
nasekaná pažítka

Postup:

Koreňovou zeleninu nastrúhame nahrubo, cibuľu nakrájame najemno. Všetku zeleninu pozvoľna podusíme na oleji domäkka. Necháme vychladiť.

Zmiešame s horčicou, majonézou a ochutíme solí čiernym korením a pridáme nasekanú pažítku.

1 komentár

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.