Už sú u vás prípravy na Veľkú noc v plnom prúde? Prinášame ešte pár tipov, s ktorými si môžete oživiť sviatočný stôl.
Šunkovo-karfiolová nátierka

4 porcie
Ingrediencie:
200 g šunky
200 g uvareného karfiolu
1 malá červená cibuľa
3 lyžice majonézy
2 lyžice nakladaného zeleného korenia
soľ
Postup:
Šunku a karfiol rozmixujeme najemno. Zmiešame s korením, nasekanou cibuľkou, majonézou a dochutíme soľou.
Tuniaková nátierka s olivami
4 porcie
Ingrediencie
240 g tuniaka z plechovky, bez nálevu
70 g čiernych olív bez kôstiek a bez nálevu
3 lyžice majonézy
soľ, čierne korenie
kôra z 1 citrónu
Postup:
Tuniaka roztlačíme vidličkou a zmiešame s nasekanými olivami. Pridáme majonézu, nastrúhanú citrónovú kôru a dochutíme soľou.
Nivová nátierka s hruškami a orechmi – vegetariánska
4 porcie
Ingrediencie:
200 g nastrúhanej nivy
100 g čerstvé hrušky
Šťava z 1 citrónu
2 lyžice majonézy
Orechy (vlašské alebo pekanové)
Brusnice na ozdobu
Postup:
Hrušku nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou, zmiešame s nastrúhanou nivou a majonézou. Ozdobíme nasekanými orechmi a brusnicami.
Matjesová nátierka

4 porcie
Ingrediencie:
100 g matjesov v oleji (bez oleja)
200 g varených zemiakov
1 jarná cibuľka
štipka cukru
3 lyžice majonézy
Postup:
Matjesy rozmixujeme najemno. Zemiaky roztlačíme vidličkou. Zmiešame s nasekanou cibuľkou, majonézou a dochutíme cukrom.
Artičoková nátierka s vajíčkom – vegetariánska

4 porcie
Ingrediencie:
160 g naložených artičokov (bez nálevu)
4 natvrdo uvarené vajcia
2 lyžice kapár
3 lyžice majonézy
Soľ, čierne korenie
Postup:
Artičoky a vajíčka zmixujeme najemno. Pridáme kapary a zmiešame s majonézou. Ochutíme soľou a čiernym korením.
Syrová nátierka s reďkovkami- vegetariánska
4 porcie
Ingrediencie:
200 g reďkoviek
200 g tvrdého syra
2 strúžiky cesnaku
2-3 lyžice majonézy
soľ
Postup:
Syr nastrúhame nahrubo a reďkovky nasekáme na rezančeky. Zmiešame s prelisovaným cesnakom, majonézou a ochutíme soľou.
Cícerová nátierka s chilli – vegetariánska
4 porcie
Ingrediencie:
400 g uvareného cíceru bez nálevu (môže byť aj z plechovky)
1 lyžice zeleného hrášku
1 strúčik cesnaku
1 chilli paprička
1 lyžice horčice
3 lyžice majonézy
soľ, čierne korenie
Postup:
Cícer rozmixujeme najemno.
Zmiešame s majonézou.
Cesnak roztlačíme so soľou.
Zmiešame s hráškom, nasekanou chilli papričkou ochutíme čiernym korením.
Nátierka z koreňovej zeleniny – vegetariánska
4 porcie
Ingrediencie:
70 g mrkvy
50 g zeleru
50 g petržlenu
70 g cibule
1 lyžice oleja
1 lyžice horčice
2 lyžice majonézy
soľ, čierne korenie
nasekaná pažítka
Postup:
Koreňovou zeleninu nastrúhame nahrubo, cibuľu nakrájame najemno. Všetku zeleninu pozvoľna podusíme na oleji domäkka. Necháme vychladiť.
Zmiešame s horčicou, majonézou a ochutíme solí čiernym korením a pridáme nasekanú pažítku.
[…] Až vychladnú, môžete ich zdobiť.Čítajte tiež: Veľkonočné nátierky – Recept […]